Scones cu Rooibos, menta si portocale

Postat de Satisfyyourcravings in Prajituri
31 Mar 2016 | 2228 vizualizari
Scones cu Rooibos, menta si portocale

Ingrediente

  • 250 grame de făină
  • 55 grame zahăr
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 85 grame de unt nesărat la temperatura camerei
  • 2 linguri rooibos amestecat cu menta si portocale (Eu am folosit Orange Peppermint Rooibos de la Demmers Teahouse)
  • 1 ou
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 80 ml de smântână

Mod de preparare

Făina cernută se amestecă cu praful de copt, rooibosul, zahărul şi untul tăiat bucăţi.

Separat se amestecă oul cu esenţa de vanilie şi smântâna şi se adaugă peste mixul de ingrediente uscate. Se amestecă până la omogenizare, rezultând un aluat lipicios, dar ferm.

Pe o suprafaţă presărată cu făină, se modelează aluatul sub formă de disc şi se taie în 8 felii egale, folosind o forma pentru biscuiti sub forma de inima. Cu o spatulă se ridică fiecare felie şi se asează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt la distanţă între ele. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius unde va rămâne pentru 20-25 de minute.

Se scot pe un grilaj de metal pentru a se răci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones cu Rooibos, menta si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert cheesecake cu jeleu de gutui

Postat de oanapl

Desert cheesecake cu jeleu de gutui

Mărunțești biscuiții și îi amesteci cu untul topit. Într-o tavă cu pereții detașabili (cu diametru de 18 cm) așezi hârtie de copt, apoi torni biscuiții și îi...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de bezea, jeleu de zmeura si iaurt de mango - reteta nr. 700

Postat de oanapl

Desert prajitura cu blat de bezea, jeleu de zmeura si iaurt de mango - reteta nr. 700

Albușurile aflate la temperatura camerei le mixezi cu sarea, apoi adaugi zahărul măcinat și mixezi până când obții o bezea fermă. Adaugi nuca de cocos, făina, esența de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.03.2016, 23:18
Wow! Ce bine suna asta!
la 31.03.2016, 23:21
la 01.04.2016, 00:27
la 01.04.2016, 08:17
la 01.04.2016, 08:57
Ce arome bune!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking