Scones scotiene din cartofi cu oua ochiuri si bacon

Postat de Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri
2 Iul 2016 | 2556 vizualizari
Scones scotiene din cartofi cu oua ochiuri si bacon

Ingrediente

  • 250 grame cartofi fainosi
  • 25 grame unt nesarat, plus extra pentru uns
  • 50 grame faina
  • sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru servit:
  • 4 oua
  • 8 felii bacon

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja si se fierb in apa sarata, 8-12 minute. 

Se amesteca cu untul si se transforma in piure.

Se amesteca faina cu praful de copt si sare. Se adauga piureul cald peste si se amesteca pentru omogenizare. 

Se imparte aluatul in 2, iar fiecare bucata se ruleaza sub forma de disc cu grosimea de 2 cm. Se inteapa din loc in loc cu o furculita si se taie in sferturi. 

Se incalzeste o tigaie grill la foc mediu si se unge cu unt. Se transfera sconesurile in tigaie, pe rand si se gatesc 4-5 minute pe parte. 

Intre timp, se prajesc ouale si baconul. 

Se servesc sconesurile fierbinti cu oua ochiuri si bacon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Scones scotiene din cartofi cu oua ochiuri si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Clătite cu legume şi ciuperci la cuptor

Postat de diaconta

Clătite cu legume şi ciuperci la cuptor

Am pregatit mai întâi clatitele foarte subţiri. Pentru umplutura ,am calit ceapa cu putin ulei,apoi am adaugat ciupecile.Când ciupercile s-au înmuiat am pus legumele...

Citeste continuarea

Aperitiv cartofi umpluti cu ou si cascaval inveliti in bacon

Postat de Pungasa_Rogue

Aperitiv cartofi umpluti cu ou si cascaval inveliti in bacon

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Cartofii fierti in coaja se decojesc, se clatesc cu apa si se taie in jumatati. Fiecare jumatate se scobeste cu lingura pentru a crea un cuib,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2016, 22:43
la 02.07.2016, 23:27
cred ca e bun tare
la 03.07.2016, 00:24
Bunatate la micul dejun! Perfect!
la 03.07.2016, 10:18
Super!
la 03.07.2016, 10:29
Interesant!

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking