Ingrediente
- pt aluat:
- 300 ml apa calduta
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 1 lingura ulei de masline
- 500 gr faina
- 1 cub mic de drojdie proaspata
- pt servit:
- branza (telemea, cas, de oaie,vaca,capra,etc)
- 200 gr smantana
- 1 legatura marar
- ulei pt prajit
Mod de preparare
Aluatul este de fapt un aluat de paine pe care l-am pregatit la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in masina in ordinea scrisa mai sus. Am lasat masina sa framante aluatul timp de 15 minute, l-am scos l-am pus intr-un castron, l-am acoperit cu un prosop si l-am lasat la loc cald 30 minute. Dupa ce a crescut frumos l-am pus pe masa de lucru unsa cu ulei. Am pregatit o tigaie in care am pus ulei, am lasat sa se incinga uleiul, iar intre timp am format scovergile. Am rupt cu mana bucatele de aluat pe care le-am intins cu sucitorul cit mai subtire. Le-am prajit in baie de ulei timp de 1 minut pe o parte si 1 minut pe cealalta parte.
Ele se pot manca dupa pofta inimii si dupa ce aveti in casa:simple, cu zahar, dulceata, eu am ales varianta cu brinza. Am avut cas de capra pe care l-am dat pe razatoarea mare, o parte l-am amestecat cu smantana, sare si marar. A iesit ca o pasta de branza cu care am uns o turta. Le-am servit cu pasta de branza si marar si cu branza simpla si smantana.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (32)
|