Scovergi umplute cu praz

Postat de Ina in Mancaruri de legume
6 Mar 2013 | 9496 vizualizari
Scovergi umplute cu praz

Pentru ca tot aveam praz din recolta proprie, am experimentat si aceste scovergi , care s-au "evaporat" cat ai zice... praz :))

Ingrediente

Aluat:

  • cca 1 kg faina
  • 250-300 ml apa calda ( nu fierbinte )
  • un praf de sare
  • un cub de drojdie proaspata ( 25 grame )
  • o lingurita de zahar
  • 2 linguri cu ulei

Umplutura:

  • 2 fire de praz
  • 250 g telemea de vaci
  • 2 oua
  • 4 linguri cu ulei
  • piper

Mod de preparare

Aluatul :  Frecam drojdia uscata cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si omogenizam.

In vasul in care framantam, punem faina in mijlocul careia formam un crater. Turnam in craterul format drojdia lichefiata, acoperim vasul si-l dam 15 minute la caldura, timp in care maiaua-si va dubla volumul.

Incepem framantarea prin aducerea cu mana a fainii  din exterior  spre mijlocul vasului. Adaugam uleiul si apa, putin cate putin, alternand cu aducerea fainii in mijlocul craterului, astfel incat sa obtinem un aluat potrivit pentru a fi intins.

Acoperim iar vasul cu un prosop gros si-l lasam 20 minute la loc cald, timp in care aluatul va creste in volum .

Intre timp ne ocupam de umplutura :  tocam prazul fin si-l calim in 4-5 linguri cu ulei.  Adaugam sare si putin piper. 

Telemeaua o maruntim cu furculita si-o amestecam cu prazul calit si doua oua. Potrivim amestecul de sare si piper .

Din aluatul crescut rupem bucati pe care le intindem in strat de jumatate de centimetru, pe care-l portionam ca pentru branzoaice. Pe jumatate din aluatul intins punem  2-3 linguri din amestecul  de praz  cu telemea , apoi aducem partea libera peste cea cu umplutura si lipim marginile cu degetele sau ajutandu-ne de o furculita.

Prajim pe ambele parti in ulei incins , apoi le scoatem pe un prosop de hartie, pentru eliminarea excesului de grasime.

Sunt exclente reci, dar si calde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi umplute cu praz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Retete similare

Spaghete cu sos de vinete

Postat de Irina

Spaghete cu sos de vinete

Imi plac foarte mult pastele. Imi plac foarte mult si legumele, asa ca am facut o combinatie intre ele. Va garantez ca a iesit ceva deosebit. Am folosit spaghete mai subtirele, unele care fierb...

Citeste continuarea

Mix legume si pancetta in sos de rosii

Postat de caroline

Mix legume si pancetta in sos de rosii

Morcovii ii curatam de coaja, ii spalam si ii taiem in doua pe lungime, apoi rondele. Ceapa o curatam, o spalam si o tocam marunt. Ardeiul il spalam, indepartam cotorul si il curatam bine de...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 06.03.2013, 15:26
Cred ca ai umplut biroul de miros,ca sa nu zic probabil ai scos bani frumosi pe eleBune rau Ina
la 06.03.2013, 15:27
Îmi plac foarte mult!
la 06.03.2013, 15:29
cred si eu ca s-a "topit" rapid
la 06.03.2013, 15:30
Buna idee...chiar am un praz in frigider
la 06.03.2013, 15:33
bune

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking