Scovergi umplute cu praz

Postat de Ina in Mancaruri de legume
6 Mar 2013 | 13297 vizualizari
Scovergi umplute cu praz

Pentru ca tot aveam praz din recolta proprie, am experimentat si aceste scovergi , care s-au "evaporat" cat ai zice... praz :))

Ingrediente

Aluat:

  • cca 1 kg faina
  • 250-300 ml apa calda ( nu fierbinte )
  • un praf de sare
  • un cub de drojdie proaspata ( 25 grame )
  • o lingurita de zahar
  • 2 linguri cu ulei

Umplutura:

  • 2 fire de praz
  • 250 g telemea de vaci
  • 2 oua
  • 4 linguri cu ulei
  • piper

Mod de preparare

Aluatul :  Frecam drojdia uscata cu zaharul , un praf de sare si o lingurita de apa calduta. Adaugam o lingura de faina si inca o cescuta cu apa calda si omogenizam.

In vasul in care framantam, punem faina in mijlocul careia formam un crater. Turnam in craterul format drojdia lichefiata, acoperim vasul si-l dam 15 minute la caldura, timp in care maiaua-si va dubla volumul.

Incepem framantarea prin aducerea cu mana a fainii  din exterior  spre mijlocul vasului. Adaugam uleiul si apa, putin cate putin, alternand cu aducerea fainii in mijlocul craterului, astfel incat sa obtinem un aluat potrivit pentru a fi intins.

Acoperim iar vasul cu un prosop gros si-l lasam 20 minute la loc cald, timp in care aluatul va creste in volum .

Intre timp ne ocupam de umplutura :  tocam prazul fin si-l calim in 4-5 linguri cu ulei.  Adaugam sare si putin piper. 

Telemeaua o maruntim cu furculita si-o amestecam cu prazul calit si doua oua. Potrivim amestecul de sare si piper .

Din aluatul crescut rupem bucati pe care le intindem in strat de jumatate de centimetru, pe care-l portionam ca pentru branzoaice. Pe jumatate din aluatul intins punem  2-3 linguri din amestecul  de praz  cu telemea , apoi aducem partea libera peste cea cu umplutura si lipim marginile cu degetele sau ajutandu-ne de o furculita.

Prajim pe ambele parti in ulei incins , apoi le scoatem pe un prosop de hartie, pentru eliminarea excesului de grasime.

Sunt exclente reci, dar si calde .

Daca ti-a placut reteta noastra "Scovergi umplute cu praz" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Orez cu spanac

Postat de katty

Orez cu spanac

Curatam morcovul si il radem pe razatoarea mare. Ceapa o tocam fin, iar ardeiul gras in bucati mai mari. Curatam spanacul, il spalam bine si il scurgem.  In uleiul incins punem la calit...

Citeste continuarea

Shakshuka cu rosii

Postat de sufletista

Shakshuka cu rosii

Calim ceapa tocata in uleiul incalzit, impreuna cu sare, adaugam usturoiul pisat, amestecam si lasam cca. 1 min, dupa care adaugam rosiile, zaharul, foaia de dafin, piper. Acoperim si lasam pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.03.2013, 15:26
Cred ca ai umplut biroul de miros,ca sa nu zic probabil ai scos bani frumosi pe eleBune rau Ina
la 06.03.2013, 15:27
Îmi plac foarte mult!
la 06.03.2013, 15:29
cred si eu ca s-a "topit" rapid
la 06.03.2013, 15:30
Buna idee...chiar am un praz in frigider
la 06.03.2013, 15:33
bune

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking