Ingrediente
- 2 scrumbii grase
- 1 litru apa
- 2 foi dafin
- 6-8 boabe ienibahar
- 2 linguri cu varf sare muraturi
- 1 ingura rasa zahar
Mod de preparare
Pestele se curata doar de solzi,se spala si se indeparteaza coada.
Apa se pune la fiert, se adauga sarea si zaharul, amestecam si lasam sa fiarba 2 minute, apoi o dam la o parte pana e racita complet.
Intr -un vas, gen caserola cu capac, asezam pestele, adaugam dafinul si ienibaharul, turnam lichidul racit, inchidem ermetic cu capac si dam la frigider pentru 2 zile.
Dupa 2 zile, intoarcem pestele si-l mai lasam inca 1-2 zile (in functie de cat de sarat vrem sa fie).
Dupa a 3-a si a 4-a zi, pestele este gata de consum. Se curata si se prepara retetele dorite.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Scrumbie sarata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|