Semilune cu nuca

Postat de Criss in Dulciuri
17 Dec 2015 | 13863 vizualizari
Semilune cu nuca

Cred ca aceasta e cea mai simpla prajitura pe care am facut-o vreodata. Adevarul e ca nu pot spune ca ma dau in vant dupa astfel de prajituri. Cand eram copil nu-mi placeau deloc prajiturile acestea simple, fara crema, carora eu le spuneam "prajituri taranesti". Dar mai nou, sotul meu imi cere tot astfel de prajituri, asa ca mai iau din cand in cand la rasfoit caietul vechi cu retete si mai scot de la naftalina cate o prajitura de mult uitata.

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • -200 g unt moale
  • -100 g zahar pudra
  • -4 oua
  • -200 g faina
  • -1/2 plic praf de copt
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -100 g nuca

Mod de preparare

Nucile se rumenesc intr-o tigaie sau in cuptor. Eu prefer sa le pun intr-o tigaie de teflon si sa le rumenesc putin la foc mic. Dupa ce s-au rumenit, se toaca grosier cu un cutit.
Ouale se separa si albusurile se bat spuma. Untul moale se spumeaza cu zaharul pudra. Se adauga apoi galbenusurile si se mixeaza in continuare pana se inglobeaza perfect fiecare galbenus. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza, dupa care se lasa mixerul deoparte. Compozitia va fi destul de vartoasa dar dupa adaugarea albusurilor, va deveni pufoasa si aerata. Asadar, se adauga albusurile, amestecand usor . Se toarna compozitia intr-o tava 20/30 tapetata cu hartie de copt. se presara deasupra nucile prajite si tocate si se coace prajitura aproximativ 35-40 minute, dar obligatoriu se verifica cu o scobitoare. Prajitura se pudreaza cu zahar si se taie asa calda cu un pahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Semilune cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert semilune cu crema de nuci si ciocolata

Postat de mirela0911

Desert semilune cu crema de nuci si ciocolata

Blatul: Se bat albusurile spuma tare cu praful de sare. Se lasa deoparte. Untul cu zaharul se mixeaza bine pana devine spumos.  Faina, nuca macinata si praful de copt se amesteca. Se...

Citeste continuarea

Semilune insiropate

Postat de Julie

Semilune insiropate

Pentru blat   : se separa ouale.Se bat albusurile cu zaharul apoi se adauga galbenusurile,uleiul,esenta, praful de copt amestecat cu faina si se amesteca usor.Ne va iesi un aluat ca de chec...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.12.2015, 11:10
Ce fursecuri frumoase Imi place si prezentarea
la 17.12.2015, 11:11
la 17.12.2015, 11:11
Ce buna-i prajiturica asta!
la 17.12.2015, 11:29
bune bune
la 17.12.2015, 11:34
O prajitura foarte buna! Imi place mult si acum!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking