Sfecla aromata umpluta cu fasole, telina si ananas

Postat de Adinuta in Mancaruri de post
20 Oct 2009 | 7383 vizualizari
Sfecla aromata umpluta cu fasole, telina si ananas

Imi place sfecla destul de mult, dar nu am mancat-o decat in ciorbe. Si m-am decis sa experimentez cu ea. Cred ca a rezultat o reteta de 2 in 1 pentru ca umplutura este buna si idependent de cuiburile dulci in care a dormitat la cuptor. Sper sa va placa aceasta "creatie" culinara :)

Ingrediente

  •  
    • 3 sfecle mai mari sau 5 mici
    • O conserva de 400 grame de fasole rosie
    • O conserva de 200 grame de muguri de fasole mung
    • cam 200 grame salata de telina cu ananas (telina rasa, ananas, un pic de zahar, un pic de otet) - am folosit cumparata, gata facuta
    • Cateva fire de ceapa verde
    • Un ardei rosu mic
    • Un morcov
    • Busuioc verde
    • Condimente (piper, sare, ierburi de provence)
    • O limetta

Mod de preparare

Pasul 1: Sfeclele se spala bine si se pun la fiert intregi. Noi fiind mai lacomi am vrut sfecle mai mari, dar cele mai mititele nu va testeaza rabdarea (cele mari le-am fiert mai bine de o ora). Intre timp pregatim “umplutura”, amestecand intr-un bol fasolele rosii cu mugurii de fasole, cateva linguri de telina cu ananas, un morov dat pe razatoare, ardelul taiat cuburi mici, un pic de ceapa verde, condimente si ulei de masline sau orez (care are un prag de ardere mare si este mai bun la prajit sau cuptor si este si hranitor). Cu aceasta ocazie zic ca am “inventat” si o salata, pentru ca aceasta umplutura este foarte gustoasa si aromata si buna de mancat rece, era sa o mananc pe toata (tot gustand cate putin) si s-o “sfeclesc” :D

 

Pasul 2: Cand sfeclele au fiert, le-am scos din apa la racit. Cand au ajuns la o temperatura acceptabila, le-am curatat de coaja, le-am taiat in doua si cu un cutitas le-am scobit miezul pentru a putea fi umplute. Apoi le-am stropit pe interior cu zeama de la o jumatate de limetta (a dat un gust foarte bun in combinatie cu dulceata sfeclei) si le-am umplut cu “salata de fasole” (in care am pus o parte din miezul sfeclei, taiat marunt). Le-am pus intr-o tava cu apa si zeama de la cealalta jumatate de limetta si le-am dat la cuptor inca 20 minute sa se patrunda gusturile. (Cred ca ies mai bine intr-un vas yena acoperit in care sa se pastreze zemoase, pentru ca s-au uscat foarte putin la suprafata, dar si asa au fost bunute).

 

Pasul 3: Le-am scos de la cuptor si le-am infrumusetat cu niste ceapa verde taiata marunt si stropit cu un pic de ulei de masline. Le-am mancat cu mamaliguta calda facuta cu unt si un pic de iaurt. (Aici malaiul e fie foarte grunjos, fie foarte fin, ca faina de grau. Si de data asta am cumparat pe cel din urma, ca numai asta mai era in magazin: a iesit o mamaliguta neobisnuita, foarte fina, ca un piure smantanas, dar buna tare la gust). Pofta buna si sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla aromata umpluta cu fasole, telina si ananas" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare taraneasca de cartofi

Postat de AdrianUdrea

Mancare taraneasca de cartofi

Se spala cartofii si se pun la fiert in apa clocotita, cu putina sare. Ceapa se toaca solzisori si se caleste in ulei, pana isi schimba culoarea, impreuna cu doi catei de usturoi dati pe...

Citeste continuarea

Tocanita cu ardei copti si linte

Postat de rocsi_1612

Tocanita cu ardei copti si linte

Ceapa curatata, o tocati marunt. Ardeii curatati de cotor si seminte, ii taiati fasii, pastrati si zeama. Lintea o scurgeti de zeama, o clatiti sub un jet de apa. Rosiile decojite le tocati, iar...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.10.2009, 00:13
interesanta combinatia!
la 21.10.2009, 12:02
Eu tare as manca! Dar sotul meu cu siguranta (din nou! ) ma va invita politicos sa mananc singura.
la 21.10.2009, 12:48
mihaela, multumesc! sa stii ca e echiar buna
la 21.10.2009, 12:49
Miha, dar de ce? nu-i place sfecla? atunci umplutura din sfecla , garantez ca e buna
la 21.10.2009, 15:13
ce bine arata....cred ca e f buna

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking