Ingrediente
- 300 g fasole uscata
- 300 g sfecla
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 1 bucata telina
- verdeata:patrunjel,marar,leustean
- cimbru
- sare
- 2-3 linguri ulei de masline
- 500 ml bors acru
Mod de preparare
Se pune fasolea la inmuiat timp de 2-3 ore,dupa care se pune la fiert in apa rece.Se schimba apa de cateva ori,apoi se adauga la fiert ceapa,morcovul,radacina de patrunjel,telina toate tocate marunt sau date pe razatoarea mica.
Sfecla se da pe razatoare si se brezeaza cu 2-3 linguri cu ulei de masline.
Cand bobul de fasole se sfarma intre degete si sfecla s-a inmuiat,se pun toate impreuna,se toarna si borsul fiert inainte,apoi verdeata tocata marunt.
Se potriveste gustul de sare,se presara cu cimbru.
Se mai da o data in fiert.
Se serveste presarat cu patrunjel verde tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|