Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla

Postat de miha in Ciorbe
8 Aug 2009 | 15941 vizualizari
Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla

Nu stiu altii cu sunt...dar pe mine cand ma napadesc "amintirile din copilarie" ...inevitabil imi aduc aminte de borsul cu fasole. Ancoooooo...pe tine te indopa mama cu ostropel,pe noi ne indopa cu fasole...:)))

Ingrediente

  • 300 g fasole uscata
  • 300 g sfecla
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 bucata telina
  • verdeata:patrunjel,marar,leustean
  • cimbru
  • sare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 500 ml bors acru

Mod de preparare

Se pune fasolea la inmuiat timp de 2-3 ore,dupa care se pune la fiert in apa rece.Se schimba apa de cateva ori,apoi se adauga la fiert ceapa,morcovul,radacina de patrunjel,telina toate tocate marunt sau date pe razatoarea mica.

Sfecla se da pe razatoare si se brezeaza cu 2-3 linguri cu ulei de masline.

Cand bobul de fasole se sfarma intre degete si sfecla s-a inmuiat,se pun toate impreuna,se toarna si borsul fiert inainte,apoi verdeata tocata marunt.

Se potriveste gustul de sare,se presara cu cimbru.

Se mai da o data in fiert.

Se serveste presarat cu patrunjel verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bors taranesc cu fasole boabe si sfecla" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Ciorba de rosii

Postat de Ela68

Ciorba de rosii

Spalam bine rosiile si le decojim. Stiu, o sa-mi spuneti ca era mai usor sa le pun in apa clocotita cateva minute, dar nu, ciorba e mult mai gustoasa astfel. Cantitatea este pentru o oala de 5 kg....

Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

Postat de Lia1

Ciorba de loboda cu zeama de varza, leustean, iaurt si smantana

1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu o lingurita rasa de sare. Socotind de la primul clocot, am fiert pentru 20 de minute spate cu aripi de pui (era bine sa fi fost de la tara). Am scos...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.08.2009, 16:10
dar sa stii ca m-as indopa acum cu borsul tau!! uite ca nu am mancat niciodata asa ceva, trebuie sa fie bun tare!
la 08.08.2009, 23:23
Daaaa...Anca...e tare bun.Mie mi-ar fi placut sa-l mananc cu niscai ceapa cruda,dar mi-a dat sotul meu intalnire.
la 10.08.2009, 10:51
fasole ori ostropel cu sanatate sa fie...la mine avea gust de supa de mere si de rosii copilaria ))
la 23.08.2009, 16:25
mmmmmmmmmm asta cred ca e tare bun.....si foarte sanatos !
la 23.08.2009, 23:08
mmmmmmmmmmmiha, cam asa se traduc retetele venite dinspre dulcele tirg al Iesilor

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking