Ingrediente
- 2 sfecle, lunguiete
- 4 felii de paine inmuiate in putina supa/apa calduta
- 100 g nuci macinate
- 2-3 catei de usturoi
- zeama de lamaie
- ulei
Mod de preparare
Sfecla se coace in cuptor (eu am copt-o in soba).
Am blenduit painea stoarsa bine si cateii de usturoi, am amestecat cu nuca si usturoiul, am adaugat zeama de lamaie, putina sare. Am inceput sa adaug uleiul, putin cate putin, ca la maioneza; dupa fiecare lingura de ulei, am mixat bine, pentru incorporare. Cand crema a devenit pufoasa, cremoasa, am pus mixerul deoparte.
Sfecla am taiat-o felii. Pe fiecare felie de sfecla, am asezat cate o lingura de sos, am suprapus cate 3-4 felii unse si am ornat cu putina crema.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfecla coapta cu sos scordolea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|