Ingrediente
- 200 ml apa calduta
- 30 ml ulei masline extravirgin ( 2 linguri)
- 350 gr. faina
- 1 lingurita 1/2 sare
- 1/2 lingurita zahar granulat
- 1 plic drojide uscata
Topping:
- 6 rosii
- 2 catei de usturoi tocati
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingura floarea soarelui ( sau tot de masline)
- 2 cepe tocate
- 8 masline negre (sau optional)
- 2 lingurite oregano uscat
- 6 linguri branza Pecorino razuita( sau cascaval daca nu aveti)
- sare si piper
Mod de preparare
Se cerne faina intr-un vas larg, se pune drojdia in mijloc, zaharul deasupra, sarea si uleiul pe margine, se toarna apa calduta si se da forma aluatului.
Se cresteaza adanc in forma de cruce si se acopera cu un servet. Se lasa aluatul la loc cald pana creste si isi dubleaza volumul. Aluatul se imparte in 4 bucati, fiecare bucata se intinde intr-un cerc cu dimensiunea de aprox 15 - 18 cm in diametru. Eu le-am intins pe o foaie pergament. Se unge aluatul cu ulei , se pune deasupra o folie si se lasa la crescut la loc cald timp de 10 sau 15 minute, timp in care preincalzim cuptorul la 220 de grade C.
Toppingul se prepara amestecand rosiile tocate cu usturoiul si cu o lingura de ulei de masline, plus putina sare.
Se ridica folia de pe aluat se pune toppingul de rosii, se pune branza( sau cascavalul), deasupra oregano, busuioc, piper (daca doriti ) si se stropeste totul cu ulei de masline( optional).
Se coace pizza siciliana timp de 20 de minute.
O bunatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfincione sicilian" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|