Ingrediente
- 3 cartofi fierti inainte(dar nu e obligatoriu sa fie fierti)
- 1 rosie
- 2 ardei
- 1 conserva mica de pasta de tomate
- jumatate de capatana mare de usturoi
- condimente sare, piper, eventual piper cayene,coriandru, chimen
- 2 oua
- putin ulei(de masline dar se poate folosi si de floarea soarelui)
- o cana de apa
Mod de preparare
Cartofii se taie cubulete si se rumenesc in putin ulei pana devin galbeni aurii apoi se scot pe o farfurie.
In tigaia in care s-au rumenit cartofii se adauga rosia taiata cuburi grof, ardeii tocati, conserva de pasta de rosii si putina apa, sarea, piperul, un varf de cutit de coriandru, un varf de cutit de chimen si usturoiul(mult usturoi) taiat felii.
Se acopera si se lasa la foc mic pana se moaie rosiile si ardeii vreo 15 minute.
Cand ardeii s-au muiat se adauga cartofii la mancare, se amesteca, se mai lasa impreuna vreo 10 minute la foc mic sub capac.
Apoi se sparg ouale pe rand deasupra(cate portii doriti atatea oua) si se acopera se mai lasa pe foc pana s-au facut ouale.
Se serveste calda cu paine.Incercati si va veti linge pe degete!
Pofta buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Shakshuka" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (14)
|