Shakshuka

Postat de rivka in Aperitive / Garnituri
4 Sep 2009 | 12324 vizualizari
Shakshuka

O mancare cu oua din Israel. Potrivita pentru o cina copioasa in familie, aceasta mancare are mai multe avantaje, este fara carne(pentru o zi in care vreti sa mancati copios si fara carne), are costuri reduse, este asa buna de lingeti farfuria.

Ingrediente

  • 3 cartofi fierti inainte(dar nu e obligatoriu sa fie fierti)
  • 1 rosie
  • 2 ardei
  • 1 conserva mica de pasta de tomate
  • jumatate de capatana mare de usturoi
  • condimente sare, piper, eventual piper cayene,coriandru, chimen
  • 2 oua
  • putin ulei(de masline dar se poate folosi si de floarea soarelui)
  • o cana de apa
   

Mod de preparare

Cartofii se taie cubulete si se rumenesc in putin ulei pana devin galbeni aurii apoi se scot pe o farfurie.

In tigaia in care s-au rumenit cartofii se adauga rosia taiata cuburi grof, ardeii tocati, conserva de pasta de rosii si putina apa, sarea, piperul, un varf de cutit de coriandru, un varf de cutit de chimen si usturoiul(mult usturoi) taiat felii.

Se acopera si se lasa la foc mic pana se moaie rosiile si ardeii vreo 15 minute.

Cand ardeii s-au muiat se adauga cartofii la mancare, se amesteca, se mai lasa impreuna vreo 10 minute la foc mic sub capac.

Apoi se sparg ouale pe rand deasupra(cate portii doriti atatea oua) si se acopera se mai lasa pe foc pana s-au facut ouale.

Se serveste calda cu paine.Incercati si va veti linge pe degete!

Pofta buna.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Shakshuka" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita

Postat de oanapl

Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita

Iata cum se prepara Reteta de shakshuka cu ardei si oua de prepelita Se pune uleiul în tigaie și când s-a încălzit se adaugă ceapa tăiată julien, usturoiul pisat și...

Citeste continuarea

Shakshuka cu chiftele

Postat de sufletista

Shakshuka cu chiftele

Intr-o tigaie calim ardeii tocati marunt cu rosiile, adaugam pasta de rosii, rosiile in suc, busuiocul, condimente dupa gust. Amestecam si adaugam supa de pui, lasam cca 2 min sa fiarba dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.09.2009, 16:45
de fiecare data cand vad ca ai postat dau fuguta sa imi reamintesc... o data in plus ma bucur din suflet de postarea ta
la 06.09.2009, 00:39
Imi place ca e cu mult usturoi.
la 06.09.2009, 20:33
foarte interesant ;termenul'shakshuka este folosit in toate tarile arabe ,cu toate ca in fiecare tara se prepara altfel
la 07.09.2009, 15:57
arata bine,sper sa-mi placa si la gust.Abia astept sa incerc.
la 07.09.2009, 17:23
mmm ce bine arata ...o fac si eu cat de curand

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking