Shaorma de casa

Postat de ancutsa in Pui
3 Iun 2016 | 2736 vizualizari
Shaorma de casa

Anul trecut am pus pe blog aceasta shaorma de casa, asa ca m-am gandit sa o impartasesc acum si cu voi.

Ingrediente

  • Pentru Lipii:
  • 2 lingurite garant pentru aluaturi dospite;
  • 150 g faina;
  • 100 ml apa;
  • 1/2 lingurita sare;
  • 1 lingura ulei
  • Pentru shaorma:
  • Putina maioneza;
  • 1 rosie;
  • Cateva frunze de salata;
  • Cateva frunze de ceapa verde;
  • 2 cartofi prajiti;
  • 2 copanele de pui gatit la cuptor taiat felii;
  • Piper mozaic;
  • Si orice mai doriti, eu am pus si masline si ketchup dulce;

Mod de preparare

Se dau la cuptor copanele de pui intr-o tava cu ulei, putina apa si condimente dupa gust, eu am folosit sare si piper. Se lasa la foc potrivit pana se patrund bine.

 

Intre timp, se prajesc cartofii.

 

Se pregatesc lipiile: se pune faina cu garantul intr-un castronel si se amesteca impreuna cu sarea. Se face o adancitura si se adauga apa. Se framanta ca pe un aluat de paine. Daca nu aveti garant, folositi drojdie.

Nu se lasa la crescut.

Se taie aluatul in 4 portii si se intinde fiecare lipie cu sucitorul cat mai subtire.

 

Intr-o tigaie teflonata incinsa, fara ulei, se prajeste fiecare lipie cate 1 minut pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie si se acopera cu un prosop de bucatarie, sa nu se intareasca.

 

Asezonati rosiile cu putina sare si piper mozaic, pentru a le da mai multa savoare. Puteti pune apoi toate ingredientele pe care doriti sa le folositi ca umplutura pentru shaorma pe farfurie, astfel incat fiecare sa-si umple lipia cu ce-i place.

 

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2015/03/shaorma-de-casa.html

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Shaorma de casa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cum se face shaorma

Postat de AlexTeacher

Cum se face shaorma

  Pulpele de pui le curat bine si le pun intr-un bol;  Amestec toate condimentele;  Le stropesc cu ulei si le condimentez bine;  Le pun pe o hartie de copt si le...

Citeste continuarea

Shaorma de casa

Postat de ancutsa

Shaorma de casa

  Se pârlesc și se spală copanele de pui, apoi se așază într-o tavă cu ulei, apa si sare, după gust. Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se pătrund bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.06.2016, 22:28

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking