Sheperd's Pie

Postat de simona72 in Mancaruri cu carne
6 Oct 2014 | 8854 vizualizari
Sheperd's Pie

Reteta vine la noi din Anglia si traditional se face din carne de miel sau oaie. Eu am folosit carne de ied, pentru ca asta am avut in congelator, dar se poate folosi la fel de bine si carne de vitel sau porc. Indiferent de ceea ce se spune "placinta ciobanului" nu este altceva decat un strat de carne tocata cu legume, acoperit de un strat de piure de cartofi si dat la cuptor pana se rumeneste piureul deasupra.

Ingrediente

  • pentru umplutura:
  • 700 gr pulpa de ied
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 1 ceasca supa(de pui, vita sau legume)
  • sare si piper dupa gust
  • cateva frunze de telina taiate marunt
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 lingurita sos Worcestershire
  • pentru piure:
  • 1 kg cartofi albi
  • 2-3 linguri unt
  • 1 cescuta lapte
  • sare dupa gust
  • 100 gr branza Chedar
  • 1 galbenus
  • un praf de nucsoara (optional)

Mod de preparare

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste 2 minute. Carnea se curata de pielite si se da prin masina de tocat carne sau se marunteste la robotul de bucatarie. Peste ceapa calita se adauga morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici, se adauga 1-2 linguri supa si se lasa la calit 2-3 minute. Se adauga carnea tocata, se amesteca mereu in tigaie sa se defaca carnea si sa se caleasca uniform. Calim carnea impreuna cu celelalte ingrediente la foc iute, adaugam 1 ceasca supa si lasam la foc iute pana supa scade, dar compozitia ramane suculenta. Se adauga rosiile curatate de coaja si taiate in cubulete mici, precum si celelalte ingrediente. Se amesteca si se lasa pe foc inca 2-3 minute. Compozitia se pune intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei de masline.

Pentru piure: cartofii se curata de coaja, se taie in sferturi si se pun la fiert in apa cu sare. Se strecoara de apa si se paseaza sau procedati ca mine, folosind mixerul. Se adauga untul si se mixeaza pana cartofii sau zdrobit si devin pufosi. Se adauga cate putin lapte cald pana ajungeti la consistenta dorita. La urma se adauga un praf de sare, branza cheddar si galbenusul, iar nucsoara doar daca va place(eu am pus). Se mai mixeaza pana la incorporarea ingredientelor. Se pune cate o lingura din piure peste umplutura de carne pana terminati piureul facut. Se da vasul la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 minute sau pana piureul este rumen deasupra.

Se serveste calda.

Sa va fie de bine!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sheperd's Pie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Retete similare

Sarmale in varza murata

Postat de AnyCostescu

Sarmale in varza murata

Pentru inceput,scoateti varza din butoi si opariti-o cam 10 minute.. Ceapa se toaca cubulete si se pune la calit..Morcovul se rade pe razatoare si se pune peste ceapa..Se lasa sa se caleasca...

Citeste continuarea

Chiftelute marinate

Postat de Constelatialeu

Chiftelute marinate

Pregatim mai intai chiftelutele.Amestecam carnea cu ceapa taiata marunt,condimente ,apoi cele 2 oua si la final patrunjelul tocat.Omogenizam bine compozitia,gustam sa fie sarat,piperat si tot ce...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2014, 12:03
Prima . Felicitari pentru reteta
la 06.10.2014, 12:06
Multumesc Miha!
la 06.10.2014, 12:17
Simonete te-ai bagat peste ciobani?
la 06.10.2014, 12:19
M-am dat cu eu ti Cleme
la 06.10.2014, 12:22
o delicatete

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking