Simplissme

Postat de Onesta in Dulciuri
11 Ian 2011 | 7569 vizualizari
Simplissme

... e marti si mi-e lene , dar parca tot as mesteca ceva cat stau la PC sau Tv , asa ca dau fuga la DGRD ( Directia Generala a Rezervelor Dianei ) , scot un aluat foietaj Bella , neaparat Bella , mai iau si un borcan de gem de prune cu nuci ( fara zahar ) si unul cu gem de nectarine facut de mine cu fructoza si trec la treaba .

Ingrediente

  • 1 aluat foietaj de 800 g
  • 1 borcan de gem de prune
  • 1 borcan gem de nectarine

Mod de preparare

Se lasa foietajul la decongelat la temperatura camerei , dupa care se intinde si cu  dispozitivul de taiat se portioneaza in triunghiuri si dreptunghiuri , dupa forma pe care vrem s-o dam ,,simplissmelor " . Fiecare forma se umple cu cate o lingura de gem , se ruleaza ( daca-i cornulet ) , sau se impatureste ( daca-i placintica ) , se aseaza intr-o tava teflon cu distante intre si se dau la cuptorul preincalzit ptr 25 de minute , la 220 de grade .

Cand s-au racorit , se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie .  

Iupyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy , am reusit sa micsorez si pozele ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Simplissme" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Budincă de tapioca cu turmeric și căpșuni

Postat de CulinaryRainbow

Budincă de tapioca cu turmeric și căpșuni

   În primul rând am hidratat perlele de tapioca în apă, timp de aproximativ o oră, apoi le-am spălat sub un jet de apă rece.    Am pus laptele de...

Citeste continuarea

Trandafiri cu mere

Postat de nadea68

Trandafiri cu mere

Foietajul il scoatem din frigider si-l lasam la temperatura camerei. Merele le spalam,le taiem in doua,scoatem miezul si fiecare jumatate o taiem in felii cat mai subtiri. Intr-o tigaie mica...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.01.2011, 17:24
Directia Generala a Rezervelor Dianei
la 11.01.2011, 17:28
Tare dragutze sunt!
la 11.01.2011, 17:37
ha ha ha DGRD
la 11.01.2011, 17:37
Mmmm cum suna
la 11.01.2011, 17:42
Miha , Ina , Aziz , Ruxy

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking