Ingrediente
- 1 kg merisoare
- 100ml apa
- 500 gr zahar
- cateva fire de menta proaspata
Mod de preparare
Merisoarele le-am spalat bine inr-un strecurator si am ales frunzulitele si bobitele stricate. Nu prea au fost si a mers destul de repede ,dar aceasta operatiune poate sa va ia ceva timp daca nu sunt foarte proaspete .
Am pus merisoarele intr-un castron inalt , am adaugat apa, zaharul si frunzele de menta. Am amestecat de cateva ori. Le-am lasat sa stea in frigider amestecand din cand in cand pana a doua zi .
A doua zi am blenduit merisoarele ca sa scot tot ce e mai bun din ele .
Am strecurat siropul incercand sa scot cat mai bine sucul delicious.Eu am un strecurator cu gauri micute , si cu spatele unei linguri am apasat ce a fost mai gros pana cand a iesit cat mai mult din ele.
Le-am pus pe foc si am fiert pana cand nu a mai facut spuma .
Turnam siropul cand este fierbinte in sticle curate , care se inchid ermetic .
Se pastreaza la loc racoros si intunecat .
Din cantitatea data mi-a iesit cam 1.5 litri de sirop .
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|