Sirop de soc

Postat de eumimi in Bauturi
9 Mai 2016 | 4195 vizualizari
Sirop de soc

Un sirop foarte-foarte aromat, delicios, si foarte usor de pregatit, pe care l-am gasit pe site-ul Jamilei. Daca doriti sa il pastrati pentru iarna puteti steriliza sticlele si se pastreaza foarte bine. 

Ingrediente

  • 15 flori de soc
  • 600 ml apa
  • 600 g zahar
  • 3 lamai

Mod de preparare

Mai intai punem zaharul si apa intr-o cratita si lasam pe foc pana cand se topeste zaharul, nu mai mult.
Intre timp spalam florile de soc si taiem o lamaie in felii rotunde, iar pe celelalte 2 le stoarcem intr-un bol.
Luam cratita cu sirop de pe foc si asa fierbinte, adaugam florile de soc, lamaia taiata si zeama de lamaie.
Lasam la racit si dam la frigider pentru 1 zi.
Strecuram apoi siropul si il punem in sticle. Daca doriti sa il pastrati pentru iarna, puenti sticlele intr-o cratita, puneti 1-2 prosoape de bucatarie intre sticle si fierbem la foc mic pana cand da in clocot.
Daca doriti puteti face mai mult sirop, dar esential este sa coincida cantitatea de apa cu cea de zahar folosita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert tort cu visine si soc

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu visine si soc

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de...

Citeste continuarea

Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare

Postat de rocsi_1612

Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare

Pandispanul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. Puneti galbenusurile si untul topit, mixati....

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.05.2016, 21:20
E vremea lui!
la 09.05.2016, 21:21
Daa, si este foarte bun!
la 09.05.2016, 21:22
Minunat!
la 09.05.2016, 21:23
Imi place, e foarte parfumat!
la 09.05.2016, 21:28

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking