Sirop de soc

Postat de amalia01 in Sirop / Compot
25 Mai 2016 | 3137 vizualizari
Sirop de soc

Cine nu a stat sa inspire aerul parfumat din preajma unui soc?    Cine nu a savurat o socata delicioasa si racoroasa?    Dar stiti cate ceva despre beneficiile florilor de soc?   Ceaiul/ infuzia/decoctul/ siropul din flori de soc au efect: sudorific diuretic laxativ scaderea febrei galactologe antiinflamator usor dezinfectant antispastic antipiretic calmarea tusei De fapt, acest ultim efect este cel pentru care de cativa ani imi prepar acasa acest sirop savuros si sanatos.

Ingrediente

  • 50 de flori de soc
  • 3 l apa
  • 1 kg zahar

Mod de preparare

Se culeg florile, cu codita cat mai scurta, de preferat la pranz, cand este soare si florile sunt inflorite.

Florile se spala sub jet rapid de apa rece, dupa care se pun la fiert in 3 l de apa, pentru 1 ora.

Se strecoara zeama astfel obtinuta, se adauga zaharul si se fierbe la foc mic pana cand se leaga siropul ( practic, scade la jumatate) , ca 3 ore.

Torni siropul in sticle pe care le capsezi bine si le lasi la dunst uscat 24 de ore.

Il asezi bine in camara.

Il poti servi cu apa minerala si cuburi de gheata , obtinand o bautura racoritoare si aromata sau il pastrezi pentru clipe grele. In acest ultim caz, se recomanda :

  •  3*1lgt/zi- copii
  • 3* 1 lg/ zi - adulti

Sa aveti pofta si sper sa nu il folositi pe post de medicament.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de soc" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu visine si soc

Postat de rocsi_1612

Desert tort cu visine si soc

Blatul: Separati ouale, bateti albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugati 2 linguri de zahar si mixati pana este topit. Galbenusurile le mixati cu restul de zahar. Amestecati praful de...

Citeste continuarea

Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare

Postat de rocsi_1612

Desert cu pandispan, crema cu iaurt si dulceata de merisoare

Pandispanul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. Puneti galbenusurile si untul topit, mixati....

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.05.2016, 06:36
Foarte bun!
la 25.05.2016, 07:55
anul asta n-am avut soc
la 25.05.2016, 08:49
bun bun
la 25.05.2016, 09:33
Bunnn!
la 25.05.2016, 10:20
Ce imi place!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking