Sirop de visine la rece

Postat de reisnaor_2006 in Sirop / Compot
21 Iun 2017 | 20614 vizualizari
Sirop de visine la rece

In fiecare an, visinii mei din gradina, sapte la numar, produc fructe fara numar. Dulceata, prajituri le incerc pe toate, dau la vecini, m-am gandit sa fac si un sirop. Produsul final a compensat.........iara visine, ce sa mai fac cu ele.........

Ingrediente

  • 3 kg de visine
  • 2,4  kg zahar
  • 3 aspirine

Mod de preparare

       Am cules 3 kg de visine frumoase si carnoase:))). Le-am pus intr-un castron cu apa rece si le-am lasat 10 minute ca sa iasa viermisorii din ele. Cand sunt curate, se clatesc din nou,scoatem samburii si se pun intr-un castron mai mare. Deasupra am pus zaharul, aspirina pisata si le-am lasat 24 de ore la loc racoros, pana s-a topit tot zaharul.

        Din cand in cand, mai amestecam in visine fara sa le zdrobim. Dupa ce s-a topit zaharul, strecuram siropul si il turnam in sticle pe care, in prealabil, le-am sterilizat. Sticlele capsate le depozitam in pivnita, camara unde avem loc racoros.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de visine la rece" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Postat de Pungasa_Rogue

Desert tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Se pregateste blatul. Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si aroma de trandafiri

Postat de merisor67

Desert tort cu ciocolata si aroma de trandafiri

Ca la orice blat de pandișpan, separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm puțină sare peste ele. Pornim cuptorul la 180 de grade. Mixăm albușurile până se spumează,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2017, 11:57
Ce sirop delicios!
la 21.06.2017, 11:58
multumesc Camelya
la 21.06.2017, 12:24
Bun si racoros !!!
la 21.06.2017, 12:32
ce sirop bun , excelent este
la 21.06.2017, 12:39
multumesc Delia

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking