Pentru inceput se spala foarte bine mugurii in apa rece.Se clatesc in mai multe ape.
Se pun la fiert mugurii in 2200ml apa.
Se fierb o ora si jumatate sub capac.
Se lasa 24 de ore compozitia in vasul in care a fiert.
Dupa ce a trecut 24 de ore se scurg si se storc bine mugurii.
Se strecoara printr-un tifon sucul.
Se masoara sucul si cata cantitate de suc este atatea kilograme de zahar se pune.De exemplu la un litru de suc se pune un kilogram de zahar.
Mie mi-a iesit 2 litri de suc.
Se fierbe pana obtinem siropul de consistenta obisnuita pe care il facem si pentru dulceata.
Eu am pus cand a fost legat siropul si 450 g miere de albine si sucul de la o lamaie.
Am lasat sa fiarba inca 20 minute.
Se pune in sticle de sticla si se pastreaza in camara.
Eu l-am pus intr-un pet de 2,5 l.