Sirop din muguri de brad (in 30 min)

Postat de rhapsody in Sirop / Compot
31 Mai 2014 | 3492 vizualizari
Sirop din muguri de brad (in 30 min)

Duminica am fost la cules muguri de brad. De regula, eu obtin siropul din muguri de brad la rece punand intr-un vas maricel straturi alternative de muguri de brad si zahar, incheind musai cu un strat de zahar. Ii pun capacul apoi dau vasul intr-un loc rece si intunecos (beci) timp de 1 luna. Din cand in cand mai intru si mai misc vasul, iar cand s-a lasat siropul il strecor, il pun in sticle si il tin la rece. Anul acesta am umplut un vas de 20 l si unul de 6, si au mai ramas cativa mugurasi care nu m-am indurat sa-i arunc asa ca am decis sa fac un experiment. Stiu de la mama ca siropul de brad avea culoare maro, insa mie imi pare ca fierberea dureaza prea mult si, desi rezulta minerale, se distrug alte proprietati asa ca am recurs la alta tehnica. Va asigur ca e atat de aromat si de bun, incat seamana la gust si la culoare cu cel obtinut la rece.

Ingrediente

  • 400 g zahar
  • 200 ml apa calda
  • 400 g muguri de brad (spalati in cateva ape si zvantati)
  • 2 lg zahar

Mod de preparare

1. Amesteca apa cu cele 400 g zahar si pune-le intr-un vas cu fund dublu la foc potrivit. 

2.Amesteca din cand in cand in oala si las-o pe foc 10 minute, sau pana cand observi ca siropul s-a ingrosat. Ca sa testezi, ia putin sirop pe o lingura, picura pe o farfurie si tine-o vertical va trebui ca acesta sa curga lent.   

3. Ia vasul de pe foc, pune mugurii de brad, invarte si pune din nou pe foc (da focul la minim de data aceasta) pentru inca 10 minute. 

4. Toarna compozitia intr-o strecuratoare, stoarce cat poti de bine mugurii si arunca-i.

5. Pune siropul din nou la fiert cu cele 2 linguri de zahar, la foc mic, pentru inca 10 minute (vei observa cum scade cantitatea de lichid). Testeaza ca la pasul 1 (daca se scurge prea repede mai lasa-l cateva minute).

6. Pregateste borcanele sau sticle sterilizate, pune siropul fierbinte in ele si inchidele ermetic. 

Enjoy!

Nota: Am obtinut o sticluta de 330 ml si un borcanel de 170 ml.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din muguri de brad (in 30 min)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Visine conservate pentru prajituri

Postat de Pungasa_Rogue

Visine conservate pentru prajituri

Visinele se spala si li se scot samburii. Nu stiu ce cantitate am avut initial, dar au ramas 4900 g de visine fara samburi cu tot cu zeama lasata. Am pus in 5 borcane cate 650 g de visine, iar in...

Citeste continuarea

Nectar de visine

Postat de Constelatialeu

Nectar de visine

Te urci in visin, aduni visinele. Le speli, apoi le scoti samburii. Bagi visinele la blender, apoi le pui intr-un tuci incapator. Adaugi zaharul, apa, amesteci si pui tuciul pe foc, la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2014, 15:33
la 31.05.2014, 15:39
Wow,acum sunt si la noi in faza de sirop
la 31.05.2014, 15:45
interesant, trebuie incercat
la 31.05.2014, 15:49
la 31.05.2014, 15:51
nu am facut niciodata doar am baut. Si stiu ca e bun la raceala. Eu acum am un sirop de tuse cu muguri de brad

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking