Sirop din muguri de brad (in 30 min)

Postat de rhapsody in Sirop / Compot
31 Mai 2014 | 3520 vizualizari
Sirop din muguri de brad (in 30 min)

Duminica am fost la cules muguri de brad. De regula, eu obtin siropul din muguri de brad la rece punand intr-un vas maricel straturi alternative de muguri de brad si zahar, incheind musai cu un strat de zahar. Ii pun capacul apoi dau vasul intr-un loc rece si intunecos (beci) timp de 1 luna. Din cand in cand mai intru si mai misc vasul, iar cand s-a lasat siropul il strecor, il pun in sticle si il tin la rece. Anul acesta am umplut un vas de 20 l si unul de 6, si au mai ramas cativa mugurasi care nu m-am indurat sa-i arunc asa ca am decis sa fac un experiment. Stiu de la mama ca siropul de brad avea culoare maro, insa mie imi pare ca fierberea dureaza prea mult si, desi rezulta minerale, se distrug alte proprietati asa ca am recurs la alta tehnica. Va asigur ca e atat de aromat si de bun, incat seamana la gust si la culoare cu cel obtinut la rece.

Ingrediente

  • 400 g zahar
  • 200 ml apa calda
  • 400 g muguri de brad (spalati in cateva ape si zvantati)
  • 2 lg zahar

Mod de preparare

1. Amesteca apa cu cele 400 g zahar si pune-le intr-un vas cu fund dublu la foc potrivit. 

2.Amesteca din cand in cand in oala si las-o pe foc 10 minute, sau pana cand observi ca siropul s-a ingrosat. Ca sa testezi, ia putin sirop pe o lingura, picura pe o farfurie si tine-o vertical va trebui ca acesta sa curga lent.   

3. Ia vasul de pe foc, pune mugurii de brad, invarte si pune din nou pe foc (da focul la minim de data aceasta) pentru inca 10 minute. 

4. Toarna compozitia intr-o strecuratoare, stoarce cat poti de bine mugurii si arunca-i.

5. Pune siropul din nou la fiert cu cele 2 linguri de zahar, la foc mic, pentru inca 10 minute (vei observa cum scade cantitatea de lichid). Testeaza ca la pasul 1 (daca se scurge prea repede mai lasa-l cateva minute).

6. Pregateste borcanele sau sticle sterilizate, pune siropul fierbinte in ele si inchidele ermetic. 

Enjoy!

Nota: Am obtinut o sticluta de 330 ml si un borcanel de 170 ml.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din muguri de brad (in 30 min)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Compot de cirese mari

Postat de antici_gabytza

Compot de cirese mari

Spalam ciresele si le lasam in apa cca jum de ora. Dupa care le curatam de codite si le lasam la scurs. Spalam borcanele si le lasam la scurs. Dupa care le umplem cu cirese lasand gol gatul...

Citeste continuarea

Miere de papadie

Postat de Pungasa_Rogue

Miere de papadie

Florile de papadie se culeg dimineata, cand sunt deschise, preferabil dintr-un loc curat, nepoluat. Se spala in 2-3 ape si se pun la foc intr-un litru de apa. Se clocotesc 3 minute, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2014, 15:33
la 31.05.2014, 15:39
Wow,acum sunt si la noi in faza de sirop
la 31.05.2014, 15:45
interesant, trebuie incercat
la 31.05.2014, 15:49
la 31.05.2014, 15:51
nu am facut niciodata doar am baut. Si stiu ca e bun la raceala. Eu acum am un sirop de tuse cu muguri de brad

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking