Sirop natural de papadie

Postat de lia in Sirop / Compot
23 Mai 2012 | 22491 vizualizari
Sirop natural de papadie

Siropul, are un gust delicios, asemanator mierii de albine, este o alternativa sanatoasa si buna a siropului de artar....aceasi culoare si consistenta, dar gustul putin diferit, mai bun zic eu. Sfat: florile trebuie culese intre 10-12 dimineata cand sant deschise, iar seva cu mineralele si vitaminele, sant la putere maxima !

Ingrediente

  • 500g flori de papadie
  • 5L apa plata
  • 5Kg zahar
  • 3 lamai mai mici sau 2 mari (doar zeama)
  • 30g coji uscate de portocala

Mod de preparare

Adunam florile, le cantarim, le punem intr-o strecuratoare si le trecem sub 2-3 jeturi de ape reci.

Luam o oala de 10L, punem florile spalate si golim peste ele, cei 5L de apa plata. Punem oala pe aragaz, la foc mic si lasam sa de-a cateva clocote, eu am lsat-o 10’ decand a inceput sa fiarba. O luam de pe foc, punem capacul si o lasam deoparte pana a doua zi.

A doua zi trecem continutul prin sita, avand grija sa stoarcem bine si florile. Punem dinnou sucul in oala limpezita si adaugam zaharul si zeama de lamiae.

Punem oala pe aragaz, la flacara ce-a mai micasi fara capac. Siropul trebue sa fiarba incet, pentru a se pastra toate vitaminele.

Eu am fiert siropul (gata preparat) in prima zi, 4ore, dupa care l-am lasat la racit.

A doua zi am repetat operatiunea si l-am mai fiert inca 2 ore, pana am ajuns la consistent dorita.

Nu trebue sa fie prea gros, deoarece dupa o pastrare mai indelungata, se zahariseste! Dar nici prea subtire, sa nu fermenteze!

Am pus siropul in sticlele sterilizate, pregatite din timp si le-am pus in paturi pan a doua zi, cand le-am etichetat, le-am poza J si la camara cu ele J.

Simplu si sanatos, ieftin si usor de procurat !

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop natural de papadie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sirop de trandafiri

Postat de Ksenya

Sirop de trandafiri

Alegem petalele si inlaturam partea alba cu un foarfec. Punem la clocotit apa. Cand apa clocoteste adaugam petalele,lasam sa fiarba 7 min (nu oprim flacara), adaugam sucul de la lamaie si o...

Citeste continuarea

Sirop din flori de soc

Postat de Pungasa_Rogue

Sirop din flori de soc

Se pun apa si zaharul intr-o cratita  la foc si se mesteca pana cand se topeste zaharul. Se ia cratita de pe foc si se adauga florile de soc, zeama de la o lamaie si o lamaie feliata. Se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2012, 20:32
super
la 23.05.2012, 20:48
Ce sanatos este..ne facea mama cand eram mici..acum iau de la tine o sticluta ca vad ca ai preparat destul
la 23.05.2012, 20:48
Interesant! Eu am ratat anul acesta papadiile
la 23.05.2012, 20:51
Hi,hi....ce vesela vei fi cand vei bea sirop de papadie
la 23.05.2012, 20:56

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking