Sirop de papadie

Postat de rhapsody in Sirop / Compot
20 Mai 2013 | 12976 vizualizari
Sirop de papadie

Papadia (Taraxacum officinale) este o planta cu multiple intrebuintari medicinale. Organe diferite ale plantei sunt folosite in tratarea afectiunilor biliare si hepatice. De expemplu, radacinile (crude sau uscate) au efect depurativ, de stimulare a digestiei, sudorific si diuretic, fiind considerate un mijloc excelent de fluidizare a sangelui ingrosat. Siropul din flori de papadie este benefic in curele de detoxifiere si un excelent fortifiant al sistemului imunitar.

Ingrediente

  • 400 g inflorescente de papadie
  • 600 g zahar
  • 450 ml apa
  • zeama de la 1 lamaie

Mod de preparare

1. Spalam inflorescentele de papadie in mai multe ape si le lasam la scurs intr-o sita.  

2. Amestecam zaharul cu apa si cu zeama de lamaie si le punem la fiert (intr-o oala neaderenta) la foc potivit pana cand lichidul scade la 65-70 % din cantitatea initiala, iar la suprafata apar bule.

3. Oprim focul, punem florile de papadie si lasam asa pentru 2-3 ore.

4. Strecuram lichidul, stoarcand bine fiecare picatura ramasa in inflorescente si il punem la fiert din nou, de data aceasta pana cand lichidul se ingroasa si scade cam pana 40-50 % din cantitatea initiala.  Va trebui sa obtineti un sirop gros, apropiat de conistenta mierii. Este recomandat sa se consume 1lgt/zi.     
   

Nota!

1. Siropul este putin amarui datorita anumitor compusi care se gasesc in partile verzi ale plantei, daca il doriti dulce puteti folosi doar florile (partea galbena).

2. Folositi inflorescentele imediat dupa ce le-ati cules, eu le-am lasat de seara pana dimineata in frigider si s-au inchis.

3. Culegeti plantele din locuri nepopulate, nepoluate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de papadie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Miere de papadie

Postat de Pungasa_Rogue

Miere de papadie

Florile de papadie se culeg dimineata, cand sunt deschise, preferabil dintr-un loc curat, nepoluat. Se spala in 2-3 ape si se pun la foc intr-un litru de apa. Se clocotesc 3 minute, apoi se...

Citeste continuarea

Miere - sirop de papadie

Postat de Constelatialeu

Miere - sirop de papadie

Mai intai am cules florile de papadie, de preferat sa le culegem dimineata cand se deschid frumos si mai ales sa le culegem din locuri cat mai ''salbatice'' nu dupa marginea drumului. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2013, 09:31
Ce culoare superba are
la 20.05.2013, 09:31
la 20.05.2013, 09:36
la 20.05.2013, 09:42
la 20.05.2013, 09:44
Ce fain este!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking