Ingrediente
- 100 g flori de papadie
- 1 l apa rece
- 1 kg zahar
- 1 lamaie nu prea mare
- si rabdare
Mod de preparare
Mai intai am cules florile de papadie, de preferat sa le culegem dimineata cand se deschid frumos si mai ales sa le culegem din locuri cat mai ''salbatice'' nu dupa marginea drumului. La mine-n gradina e ca-n jungla, deci nu sunt poluate.
Dupa ce am cules florile, le-am spalat bine cu jet de apa, pe fiecare-n parte, sa elimin toate ganganiile si impuritatile.
Apoi le-am pus intr-o cratita, am turnat peste ele 1 l apa rece si am pus cratita pe foc, la foc foarte mic, pentru a se pastra toate vitaminele.
Cand incepe sa clocoteasca, se lasa 2-3 min, apoi se stinge focul, se acopera cratita cu capac si se lasa la infuzat pana a doua zi. A doua zi am luat o sita peste care am pus un tifon impaturit in mai multe straturi si am strecurat siropul, am stors bine si florile de papadie, apoi am pus zaharul si am stors lamaia - prea multa zeama de lamaie acreste prea rau siropul. Am asezat cratita pe foc, la foc mic si am lasat sa se lege bine siropul, sa aiba consistenta mierii.
Se pune in borcane bine spalate si uscate, se capacesc si se acopera cu un prosop, se lasa sa se raceasca, apoi se depoziteaza in camara.
Nu ma asteptam sa fie atat de bun, se poate servi ca un sirop diluat cu apa minerala sau pe o felie de paine unsa cu unt.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miere - sirop de papadie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|