Miere - sirop de papadie

Postat de Constelatialeu in Sirop / Compot
24 Apr 2020 | 2348 vizualizari
Miere - sirop de papadie

Am vazut la Zmeoiaca si cand am vazut ca am gradina si curtea plina de papadii galbene si gratioase am zis sa incerc si eu sa vad ce si cum. Foarte buna, nu ma asteptam sa fie asa gustoasa. Ca sa nu mai zic de proprietatile terapeutice pe care le are. Denumirea ei latineasca este Taraxacum, este o planta foarte buna pentru cei cu diabet, se consuma tulpinile, stiu ca mama mananca la greu salata din tulpini de papadie,dar are si multe alte proprietati terapeutice, dar nu stau eu sa fac aici pe ''farmacista'' ca nu sunt......o simpla cautare pe ''goagle'' si gasiti ce va intereseaza....

Ingrediente

  • 100 g flori de papadie
  • 1 l apa rece
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie nu prea mare
  • si rabdare

Mod de preparare

Mai intai am cules florile de papadie, de preferat sa le culegem dimineata cand se deschid frumos si mai ales sa le culegem din locuri cat mai ''salbatice'' nu dupa marginea drumului. La mine-n gradina e ca-n jungla, deci nu sunt poluate.

Dupa ce am cules florile, le-am spalat bine cu jet de apa, pe fiecare-n parte, sa elimin toate ganganiile si impuritatile.

Apoi le-am pus intr-o cratita, am turnat peste ele 1 l apa rece si am pus cratita pe foc, la foc foarte mic, pentru a se pastra toate vitaminele.

Cand incepe sa clocoteasca, se lasa 2-3 min, apoi se stinge focul, se acopera cratita cu capac si se lasa la infuzat pana a doua zi. A doua zi am luat o sita peste care am pus un tifon impaturit in mai multe straturi si am strecurat siropul, am stors bine si florile de papadie, apoi am pus zaharul si am stors lamaia - prea multa zeama de lamaie acreste prea rau siropul. Am asezat cratita pe foc, la foc mic si am lasat sa se lege bine siropul, sa aiba consistenta mierii.

Se pune in borcane bine spalate si uscate, se capacesc si se acopera cu un prosop, se lasa sa se raceasca, apoi se depoziteaza in camara.

Nu ma asteptam sa fie atat de bun, se poate servi ca un sirop diluat cu apa minerala sau pe o felie de paine unsa cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miere - sirop de papadie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Miere de papadie

Postat de Pungasa_Rogue

Miere de papadie

Florile de papadie se culeg dimineata, cand sunt deschise, preferabil dintr-un loc curat, nepoluat. Se spala in 2-3 ape si se pun la foc intr-un litru de apa. Se clocotesc 3 minute, apoi se...

Citeste continuarea

Miere sau sirop din flori de papadie

Postat de panacris

Miere sau sirop din flori de papadie

Florile de păpădie culese la miezul zilei, când florile sunt total deschise și important din locuri nepoluate, se spală în multă apă rece, pentru a se elimina orice urmă de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.04.2020, 17:20
Ce fain! N-am mai făcut de ani buni!
la 24.04.2020, 17:24
la 24.04.2020, 17:30
Nu stiu ce gust are,dar culoarea este superba!
la 24.04.2020, 17:49
Super! Mulțumesc pentru încredere!
la 24.04.2020, 18:05
Foarte fain! Cred ca e deliciu!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking