Ingrediente
- 200 g flori deschise de papadie
- 1 l apa
- 1 kg zahar
- zeama de la o lamaie crescuta in gospodarie
Mod de preparare
Florile de papadie se culeg dimineata, cand sunt deschise, preferabil dintr-un loc curat, nepoluat.
Se spala in 2-3 ape si se pun la foc intr-un litru de apa. Se clocotesc 3 minute, apoi se opreste focul si se acopera vasul cu un capac. Se lasa la infuzat circa 8 ore.
Dupa aceea, se strecoara infuzia de papadie printr-un tifon si se storc bine florile. Se adauga si zeama de lamaie. Lichidul astfel obtinut se pune din nou la foc impreuna cu zaharul pana cand trece de testul picaturii (se pune o picatura de sirop pe o farfurie si daca nu se imprastie inseamna ca siropul este gata).
Siropul se pune fierbinte in sticlute sau borcane curate si uscate. Se infileteaza capacele.
Sticlutele sau borcanele se pun sub o patura si se lasa sa se raceasca peste noapte.
Mierea de papadie se poate servi intinsa pe paine cu unt sau se poate bea diluata cu apa minerala.
Daca ti-a placut reteta noastra "Miere de papadie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|