Florile de păpădie culese la miezul zilei, când florile sunt total deschise și important din locuri nepoluate, se spală în multă apă rece, pentru a se elimina orice urmă de insectă.
Apoi se pune apa la fiert, la foc rapid, iar când clocotește se adaugă florile scurse de apă, se lasă să dea din nou în clocot, lăsându-se la fiert cca. 2 minute, apoi se oprește focul, se acoperă și se lasă la macerat cca. 8 ore, de seară, până dimineață.
Apoi se strecoară lichidul obținut, se adaugă zahărul și zeama de lămâie, apoi se lasă la fiert la foc mic, fără să clocotească, până ce scade suficiet și ajunge de consistența siropului
Mierea de păpădie se toarnă în recipiente sterilizate, se adaugă câte un cuișor, apoi se sigilază și se lasă la răcit, în dunst cald, adică, acoperite cu pături sau șervete de bucătărie mai groase.
A doua zi se etichetează, fotografiază, după caz, și se depozitează în cămară, la loc răcoros și întunecat.
Se consumă ca atare în fiecare dimineață pe stomacul gol o linguriță, sau dizlovată în ceai, sau char, de ce nu pe o felie de pâine proaspătă, unsă cu unt! ;)
Spor și multă sănătate!