Ingrediente
- 500 gr grasime de porc de pe burta cu o dunga-doua de carne
- 500 ml zeama de varza acra
- 500 ml apa
- 4 catei usturoi
- 3 frunze dafin mici
- 1 ceapa
- 1 ardei iute
- 1 lingurita cu varf boia dulce de ardei
- 1/2 lingurita piper boabe
- 1/2 fulgi de piper negru
- sare
Mod de preparare
- Bucata de slaninuta se pune la fiert sub capac in amestecul de apa cu zeama de varza acra .
- In apa de fierbere se mai pune foi de dafin , piper boabe , ardei iute si o ceapa .
- Ceapa nu trebuie curatata , doar se spala si se taie in doua . Dupa fierbere se arunca .
- Nu uitati sa sarati .
- Se fierbe cam jumatate de ora . Dupa aceasta se scoate oala la rece[ pe balcon in cazul meu ]si se lasa sa se raceasca slaninuta in zeama in care s-a fiert .
- Nu a durat mult timp racirea , afara era temperatura cu minus 12.
- Se scoate slaninuta pe un gratar d einox si se lasa sa se scurga , eventuala zeama .
- Lichidul in care a fiert ,cu mirodenii , se arunca .
- Ungeti slaninuta cu usturoi pisat .
- Cu ajutorul unei mici site presarati boia dulce de ardei .
- Pe deasupra presarati si fulgi de piper .
- Serviti slaninuta alaturi de ardei , ceapa rosie sau verde, dupa preferinta .
- Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|