Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

Postat de mihaelar63 in Mezel de casa
24 Ian 2022 | 4494 vizualizari
Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra

    Cumnatul a taiat porcul si ne-a cadorisit cu una-alta. Cand am asa bucati frumoase de carne sau grasime, pacat sa nu le prepar proaspete. Fiind vorba de grasime de porc, de obicei fac putina, cat se consuma in o zi-doua.

Ingrediente

  • 500 gr grasime de porc de pe burta cu o dunga-doua de carne
  • 500 ml zeama de varza acra
  • 500 ml apa
  • 4 catei usturoi
  • 3 frunze dafin mici
  • 1 ceapa
  • 1 ardei iute
  • 1 lingurita cu varf boia dulce de ardei
  • 1/2 lingurita piper boabe
  • 1/2 fulgi de piper negru
  • sare

Mod de preparare

  1. Bucata de slaninuta se pune la fiert sub capac in amestecul de apa cu zeama de varza acra .
  2.  In apa de fierbere se mai pune foi de dafin , piper boabe , ardei iute si o ceapa .
  3. Ceapa nu trebuie curatata , doar se spala si se taie in doua . Dupa fierbere se arunca .
  4. Nu uitati sa sarati .
  5. Se fierbe cam jumatate de ora . Dupa aceasta se scoate oala la rece[ pe balcon in cazul meu  ]si se lasa sa se raceasca slaninuta in zeama in care s-a fiert .
  6. Nu a durat mult timp racirea , afara era temperatura cu minus 12.
  7. Se scoate slaninuta pe un gratar d einox si se lasa sa se scurga , eventuala zeama .
  8. Lichidul in care a fiert ,cu mirodenii , se arunca .
  9. Ungeti slaninuta cu usturoi pisat .
  10. Cu ajutorul unei mici site presarati boia dulce de ardei .
  11. Pe deasupra presarati si fulgi de piper .
  12. Serviti slaninuta alaturi de ardei , ceapa rosie sau verde, dupa preferinta .
  13.  Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Slaninuta cu usturoi si boia, fiarta in zeama de varza acra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Caltaboși răgățeni

Postat de panacris

Caltaboși răgățeni

Carnea de porc se toacă mărunt, se asezonează de sare, piperse adaugă orezul spălat și curățat. Mațele curățate se umplu cu compoziția de mai sus, lejer, pentru că orezul se va umflă...

Citeste continuarea

Slanina cu boia fiarta in moare

Postat de panacris

Slanina cu boia fiarta in moare

Slanina cu soric, fasonata in bucati potrivite, se pune la fiert la foc mic, neacoperit, cca. 60 minute, in zeama de varza asezonata cu mirodeniile, si cateii de usturoi, maruntiti. Apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.01.2022, 19:34
Foarte buna!
la 24.01.2022, 19:40
Sa o serviti cu placere!
la 24.01.2022, 20:26
la 24.01.2022, 21:27
la 24.01.2022, 23:57
Adi , merge bine cu ceapa rosie

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking