Smoothie de spanac cu patrunjel si grapefruit

Postat de merisor67 in Love Smoothies
4 Mar 2019 | 5355 vizualizari
Smoothie de spanac cu patrunjel si grapefruit

Pentru diminețile în care ne dorim câte o cură de detoxifiere, un smoothie de spanac cu pătrunjel și grapefruit este chiar bine venit. Se prepară rapid, având un blender bun la îndemână și, bineînțeles, ingredientele.

Ingrediente

  • 400 g baby spanac
  • 1 grapefruit roșu, mare
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 3-4 frunze de mentă, pentru aromă

Mod de preparare

Frunzele de spanac conţin renumitele vitamine: B1, B2, B6, B9, PP, C, E şi K. Dar conțin și caroten, protide, lipide, glucide, fier și magneziu. În consecință sunt nutritive și remineralizante și au efecte depurative, antioxidante, anticancerigene, etc. Frunzele de pătrunjel verde conțin betacaroten, vitamina B12, acid folic, clorofila, calciu și vitamina C, dar si multe alte substante nutritive esentiale. Sunt hidratante, stimuleaza sistemul imunitar, imbunatatesc capacitatea de asimilare si de sintetizare a substantelor nutritive a majoritatii organelor. Consumate regulat pot preveni diverse afecțiuni cum ar fi: astenia, anemia, tulburări circulatorii, etc. Au un rol esențial și în eliminarea toxinelor din organism. Grapefruitul conține apă în proporție de 90% și vitaminele: A, B1, B2, B5, vitamina C, calciu, fier, fosfor și potasiu. Dintre beneficiile consumului de grapefruit voi enumera două, cele mai importante pe care eu le-am luat în considerare preparând acest smoothie:

  1. ajută la arderea grăsimilor din organism
  2. previne apariția pietrelor la rinichi.

Dacă spanacul consumat în stare crudă favorizează apariția pietrelor la rinichi, combinat cu grapefruit, scădem, sau poate chiar înlăturăm acest risc. Clătim bine frunzele de spanac, pe cele de mentă și pe cele de pătrunjel, le scurgem și le punem în recipientul blenderului. Curățăm grapefruitul, mai ales de partea albă care este amăruie. Dar mai lăsăm și din peliculele subțiri care acoperă feliile fructului, că au și acestea diverse proprietăți curative. Punem feliile de grapefruit în recipientul blenderului, peste spanac și pătrunjel. Pornim blenderul, mai întâi la viteză mică, mărind-o treptat, până când ingredientele noastre sunt transformate într-un smoothie omogen. Îl servim imediat, pentru a nu oxida și a-și pierde din beneficii. Garantez că un pahar dintr-un astfel de smoothie verde îți asigură un tranzit intestinal perfect pentru întreaga zi. Puteți să-l îndulciți cu o linguriță de miere, deoarece este ușor amărui și acrișor de la grapefruit. Eu îl prefer neîndulcit, îmi place gustul lui natural.

Daca ti-a placut reteta noastra "Smoothie de spanac cu patrunjel si grapefruit" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Smoothie cu mar si portocala

Postat de timea

Smoothie cu mar si portocala

Spalam bine fructele. Stoarcem sucul de portocala si il punem in recipient. Marul il decojim si il taiem cubulete pe care le adaugam in recepient. Turnam apa peste fructe, inchidem...

Citeste continuarea

Smoothie cu fructe de padure si banana

Postat de Pungasa_Rogue

Smoothie cu fructe de padure si banana

Se spala fructele de padure. Se pun intr-un blender coacazele rosii si se maruntesc. Se dau apoi printr-o strecuratoare pentru a separa semintele si pielea. Sucul rezultat se pune din nou in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.03.2019, 09:14
la 04.03.2019, 09:15
la 04.03.2019, 09:26
la 04.03.2019, 09:28
Merge de minune la micul dejun si nu numai.
la 04.03.2019, 09:58
Foarte sanatos si bun!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking