Smoothie & Milkshake de banane si capsuni

Postat de vasimur in Love Smoothies
10 Iun 2018 | 6456 vizualizari
Smoothie & Milkshake de banane si capsuni

Fiind încă sezonul căpșunilor, m-am gândit la o rețetă 2 in1, de smoothie și milkshake cu căpșuni și banane. Am procedat așa deoarece până la faza finală, când se adaugă laptele, pentru milkshake, pașii sunt aceeași! Căpşunile, fructele parfumate de sezon, sunt o gustare dulce cu o multitudine de proprietăţi nutritive. Eu mi-am dorit o băutură rece și vitaminizantă, un smoothie gustos, în 2 culori, cu 2 arome, de banane și căpșuni, iar soția, un milkshake foarte energizant și parfumat! Trebuie însă să le serviți imediat după ce le-ați făcut! Eventual puteți să țineți fructele 1-2 ore la frigider sau cel mult 1/2 oră în congelator, înainte de a le pregătit, dacă vreți să vă și răcorească nu doar să vă vitaminizeze și să vă dea și multă energie. Eu am avut fructele la frigider așa că băuturile au fost suficient de reci, fără să mai adaug cuburi de gheață. Smoothie și milkshake sunt băuturi ideale, în orice moment al zilei! Ce beneficii aduc organismului aceaste combinații? * Bananele combat retenția apei în organism, protejează sănătatea oaselor, scad tensiunea arterială, reglează tranzitul intestinal și luptă împotriva cancerului. Sunt bogate în vitamine din complexul B, vitamina A, C, magneziu și potasiu. * Căpșunile sunt bogate în vitamina C, potasiu, magneziu, acid folic și vitamina K. Nutrienții din căpșuni ajută la reducerea inflamațiilor, mențin sănătatea ochilor, oferă protecție cardio-vasculară, au proprietăți anti-cancerigene și întăresc oasele. * Laptele conține nouă nutrienți esențiali: calciu, proteine, potasiu, fosfor, vitamina D, vitamina B12, vitamina A, riboflavine, niacina.

Ingrediente

  • 2 banane
  • 300-350 g de căpșuni
  • 1 pahar cu lapte
  • apă (opțional)
  • miere de albine (opțional)

Mod de preparare

Decojim bananele și le tăiem bucățele, nu prea mari. Îndepărtăm cotoarele capșunilor și le tăiem tot bucățele mai mici. Fructele astfel pregătite, le punem în congelator, cca 10-15 minute, dacă nu cumva sunt deja reci, din frigider. Nu am dorit ca să înghețe fructele pentru ca să nu-și schimbe culoarea!

Preparare smoothie:

Am dorit să obțin un smoothie bicolor, foarte aspectuos, motiv pentru care am mixat pe rând fructele. Dacă nu țineți la aspect, puteți mixa fructele împreună!

Am mixat o banană și am turnat-o în pahar. Jumătate din căpșuni, mixați, i-am turnat cu grijă peste banană ca să nu se întrepătrundă. Dacă doriți, puteți să adăugați și puțină apă, ca să diluați amestecul. Eu nu pun deoarece îmi place așa cum este, gros și cremos ca un piure. Dacă îl vreți mai dulce, puteți adăuga miere de albine atunci când mixați fructele, însă niciodată zahăr! Este foarte bun și sănătos și vă recomand să-l beți cât încă este rece! Înante să-l beți, amestecați conținutul, cu o linguriță cu coada lungă. Puteți adăuga cuburi de gheață, dacă-l doriți mai rece.

Preparare milkshake:

Mixăm fructele (banana și cealaltă jumătate de căpșuni) împreună până ce conținutul devine cremos. În acest moment adăugăm laptele și mixăm foarte puțin. Cine-l dorește mai dulce, poate să adauge și o linguriță cu miere de albine. Turnăm conținutul într-un pahar și punem eventual și un cub de gheață.

Sănătate la pahar!

Daca ti-a placut reteta noastra "Smoothie & Milkshake de banane si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Smoothie cu clementine, kiwi si grapefruit rosu

Postat de Pungasa_Rogue

Smoothie cu clementine, kiwi si grapefruit rosu

Se decojesc clementinele si se maruntesc la blender. Se strecoara sucul obtinut si se pune in doua pahare. Fructele de kiwi se curata de coaja, se clatesc cu putina apa si se maruntesc la...

Citeste continuarea

Smoothie - boost de energie

Postat de privatelaura

Smoothie - boost de energie

Am pregatit blenderul Breville Blend Active Pro . Am scos recipientul. Am conectat unitatea la sursa de curent. Am curatat fructele de kiwi, banana. Le-am pus in recipient. Am curatat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2018, 10:54
Bune și răcoritoare!
la 11.06.2018, 10:59
Foarte bune!
la 11.06.2018, 11:02
la 11.06.2018, 11:41
Servesc si eu!
la 11.06.2018, 11:56
si eu si eu

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking