Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa

Postat de bucatarasa in Pui
8 Sep 2024 | 899 vizualizari
Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa

Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa este un preparat clasic din bucataria europeana, foarte popular datorita gustului sau delicios si al texturii crocante. Este facut din piept de pui subtire, dat prin faina, ou si pesmet, apoi prajit pana devine auriu si crocant. Acest fel de mancare este adesea servit cu garnituri precum cartofi prajiti, piure sau salata.

Ingrediente

  • Ingrediente Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa
  • 2 bucati piept de pui (aproximativ 500g)
  • 2 oua
  • 100 g faina
  • 150 g pesmet
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei pentru prajit
  • Optional: condimente (boia, usturoi pudra, patrunjel uscat etc.)

Mod de preparare

Cum se prepara Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa:

Pregatirea carnii:
Pieptul de pui se taie in felii subtiri. Poti bate usor feliile de pui cu un ciocan de snitele, punandu-le intre doua bucati de folie alimentara, pentru a obtine o grosime uniforma.

Pregatirea ingredientelor:
Intr-un bol adanc, bate ouale cu putina sare si piper.
Pregateste un alt bol pentru faina si un al treilea pentru pesmet. Daca doresti, poti amesteca condimentele in pesmet pentru un plus de aroma.

Panarea:
Treci fiecare felie de pui prin faina, asigurandu-te ca este acoperita uniform.
Apoi scufunda felia de pui in oul batut, iar la final da-o prin pesmet, apasand usor pentru a se lipi bine pesmetul de carne.

Prajirea:
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul la foc mediu. Uleiul trebuie sa fie suficient de fierbinte, dar nu prea incins, pentru a praji snitelele uniform fara a le arde.
Prajeste fiecare snitel 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devine auriu si crocant.

Servirea:
Scoate snitelele pe o farfurie cu prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Serveste-le calde, alaturi de cartofi prajiti, piure sau o salata proaspata. Recomandam si aripioare la cuptor. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Șnițel crocant în crustă de semințe cu sos de ciuperci – Rețeta delicioasă și ușor de preparat

Postat de Bucataras

Șnițel crocant în crustă de semințe cu sos de ciuperci – Rețeta delicioasă și ușor de preparat

Cum se prepară Șnițel crocant în crustă de semințe cu sos de ciuperci – Rețeta delicioasă și ușor de preparat: Porționează pieptul de pui în felii...

Citeste continuarea

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking