Ingrediente
- Ingrediente Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa
- 2 bucati piept de pui (aproximativ 500g)
- 2 oua
- 100 g faina
- 150 g pesmet
- Sare si piper, dupa gust
- Ulei pentru prajit
- Optional: condimente (boia, usturoi pudra, patrunjel uscat etc.)
Mod de preparare
Cum se prepara Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa:
Pregatirea carnii:
Pieptul de pui se taie in felii subtiri. Poti bate usor feliile de pui cu un ciocan de snitele, punandu-le intre doua bucati de folie alimentara, pentru a obtine o grosime uniforma.
Pregatirea ingredientelor:
Intr-un bol adanc, bate ouale cu putina sare si piper.
Pregateste un alt bol pentru faina si un al treilea pentru pesmet. Daca doresti, poti amesteca condimentele in pesmet pentru un plus de aroma.
Panarea:
Treci fiecare felie de pui prin faina, asigurandu-te ca este acoperita uniform.
Apoi scufunda felia de pui in oul batut, iar la final da-o prin pesmet, apasand usor pentru a se lipi bine pesmetul de carne.
Prajirea:
Intr-o tigaie mare, incalzeste uleiul la foc mediu. Uleiul trebuie sa fie suficient de fierbinte, dar nu prea incins, pentru a praji snitelele uniform fara a le arde.
Prajeste fiecare snitel 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devine auriu si crocant.
Servirea:
Scoate snitelele pe o farfurie cu prosoape de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Serveste-le calde, alaturi de cartofi prajiti, piure sau o salata proaspata. Recomandam si aripioare la cuptor. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de pui in crusta de pesmet reteta delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (0)
|