Snitel din cotlet de porc, in stil vienez

Postat de Caty in Porc
30 Aug 2022 | 6571 vizualizari
Snitel din cotlet de porc, in stil vienez

Chiar daca nu este din carne de vita, asa cum este snitelul vienez, familia mea il mananca cu placere 

Ingrediente

  • 1 kg cotlet de porc
  • 3 oua
  • 2 linguri lapte
  • 100 g faina grau
  • 200 g pesmet
  • Sare, piper negru macinat
  • Oregano am pus eu

Mod de preparare

Cotletul de porc se spala, se sterge cu servetele absorbante si se taie felii subtiri.

Feliile se bat cu ciocanul de snitele, intre doua folii de plastic, se sareaza, se pune piperul negru macinat si oregano frecat cu degetele ca sa se marunteasca.

Se lasa la frigider 15 minute

Intre timp batem ouale cu lapele si un praf de sare si pregatim doua vase in care punem faina si pesmetul.

Trecem feliile de cotlet  mai intai prin faina, ou si pesmet, apoi le punem in uleiul fierbinte.

Le prajim pe ambele parti la foc mediu pana se rumenesc frumos

Cat timp stau in tigaie la prajit, luam cu lingura din uleiul fiebinte si stropim snitelele. Se va forma o crusta valurita, specifica snitelului vienez

Le servim cu garnitura de cartofi natur, orez, salate sau chiar intr-un sandwich

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel din cotlet de porc, in stil vienez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tocana de cartofi cu ardei copti si costita afumata

Postat de merisor67

Tocana de cartofi cu ardei copti si costita afumata

  Spalam costita, o portionam si o punem la fiert in apa clocotita. O lasam cateva minute dupa ce a atins punctul de fierbere, apoi scurgem apa si o clatim bine in apa calduta....

Citeste continuarea

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Postat de merisor67

Sarmale in foi de varza acra - reteta clasica

Desfacem foile de varză și le ținem în apă rece 30-40 de minute. Dacă varza este foarte acră, mai schimbăm apa, odată. Amestecăm carnea tocată, în proporție de 2/3 carne...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.08.2022, 22:58
la 31.08.2022, 09:34
Gustos!
la 31.08.2022, 10:33
Pe placul meu...!
la 01.09.2022, 20:45
la 01.09.2022, 23:49
Super si eu folosesc putin lapte !!! Snitelul este snitel si punct

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking