Snitele cu cartofi copti si sunca taraneasca

Postat de ancutsa in Porc
15 Ian 2018 | 1991 vizualizari
Snitele cu cartofi copti si sunca taraneasca

Şniţelele sunt preferatele mele. Îmi place să le servesc alături de risotto sau cartofi la cuptor cu mirodenii, unt şi caşcaval. De data aceasta am avut şi nişte şuncă ţărănească, prea puţină ca să pregătesc ceva din ea, aşa că am adăugat-o peste cartofi. Dacă mai am şi salată de sfeclă în frigider, e perfect pentru mine şi ai mei :)

Ingrediente

  • 8 felii cotlet de porc
  • 2 ouă bătute bine
  • 1 tavă cu pesmet amestecat cu faină
  • 6 cartofi
  • Câteva felii de şuncă ţărănească
  • Mirodeniile preferate (sare, piper etc)
  • 50 g unt;
  • 100 g caşcaval ras

Mod de preparare

 

 

Se curăţă cartofii, se spală şi se taie rondele. Se fierb în apă cu puţină sare, apoi se scurg şi se răsfiră pe o tavă pregătită cu hârtie de copt.

Se adaugă printre cartofi şi şunca ţărănească tăiată fâşii sau cubuleţe, după cum vă place.

 Se presară mirodeniile preferate. Se adaugă şi fâşii de unt, caşcaval ras şi se dă tava la cuptor până se rumenesc toate.

 Între timp, se bat feliile de cotlet de porc cu ciocănelul de şniţele.

De obicei se dau prin făină, ou, apoi pesmet, dar mie îmi place să le tăvălesc bine mai întâi prin ouăle bătute, apoi prin făina amestecată cu pesmetul pe o tavă. Se prăjesc şniţelele în uleiul bine încins până se rumenesc.

 Poftă Bună!

 

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/snitele-cu-cartofi-copti-si-sunca.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele cu cartofi copti si sunca taraneasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi

Postat de mihaelar63

Reteta de cotlet de porc cu salvie, unt si cartofi

Cartofii se pun la fiert in apa cu sare si cateva fire de patrunjel verde. Cotletul de porc se feliaza in 3 bucati mai groase. Condimentati feliile de carne cu sare si chilli....

Citeste continuarea

Varză călită cu costiță afumată ~ Reteta nr. 100

Postat de robert_badica

Varză călită cu costiță afumată ~ Reteta nr. 100

Curatam cepele si le tocam cubulete. Apoi intr-o cratita punem putin ulei si adaugam ceapa. Lasam la calit circa 5 minute. Dupa ce ceapa s-a calit, adaugam varza tocata julien, si mai lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2018, 14:41
Ce bunătăți ai gătit, Ancutsa!
la 15.01.2018, 14:51
Bune!
la 15.01.2018, 15:26
Multumesc mult, Rodica! Te astept la masa!
la 15.01.2018, 15:26
Multumesc frumos, Cristinuta!
la 15.01.2018, 15:34
Buna mancare! Imi place!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking