Ingrediente
- Pentru șnițele:
- 1 piept de curcan,
- 2 ouă,
- 200 g pesmet de casă,
- 200 g făină,
- 500 ml ulei,
- sare, după gust,
- Pentru garnitură:
- 200 g mazăre congelată,
- 100 g orez cu bob mare,
- 1 lingură ulei,
- 50 g unt,
- 100 ml vin alb,
- 200 ml apă,
- 1 ceapă albă mică,
- Un praf de sare
Mod de preparare
Pentru șnițele:
Porționezi pieptul de curcan, apoi bați feliile cu ciocănelul de şniţele pentru a le frăgezi.
Treci feliile prin ouăle bătute bine în care ai pus puțină sare, apoi prin făina amestecată cu pesmetul pe o tavă (mie îmi place să amestec făina cu pesmetul). Prăjești şniţelele în uleiul bine încins până se rumenesc.
Pentru garnitură:
Între timp, pregăteşti garnitura: într-o crăticioară cu puțin ulei înfierbântat, călești orezul nu mult, maxim un minut, apoi stingi cu vinul, lași să fiarbă cam 2 minute, apoi adaugi mazărea. Acoperi cu apă, adaugi sare după gust și o ceapă albă curățată, spălată și tăiată grosier.
Fierbi până se pătrund, amestecând din când în când. Când orezul și mazărea sunt pătrunse, iar apa a scăzut, scoți ceapa, adaugi untul și amesteci bine. Mai lași câteva minute, apoi iei focul.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/12/snitele-de-curcan-cu-amestec-de-legume.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de curcan cu amestec de legume" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|