Snitele de porc in crusta de cartofi

Postat de merisor67 in Porc
17 Feb 2016 | 9446 vizualizari
Snitele de porc in crusta de cartofi

Am vazut aceasta reteta la un bucataras dragalas - Mihaela63 si am zis ca trebuie incercata neaparat. Ne plac snitelele tare mult, cred ca nu e saptamana in care sa nu fac, cel putin odata si imi place sa diversific compozitia de oua prin care le trec. Pot sa spun ca ne-a placut si aceasta varianta si nu a mai fost nevoie sa prepar si garnitura de cartofi la ele. Multzu, Mihaela, pentru inspiratie!  

Ingrediente

  • 500 g file de porc
  • sare
  • piper
  • 4 cartofi medii
  • 4 oua micute
  • 2 linguri faina
  • 3-4 linguri pesmet
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 g cascaval ras
  • ulei de palmier pentru prajit

Mod de preparare

De la inceput vreau sa mentionez ca am incercat doua variante de preparare a acestor snitele.

Adica o parte din snitele le-am preparat la cuptor si o parte le-am prajit.

Ce-i drept, sunt mai gustoase cele prajite, dar sunt mai sanatoase cele de la cuptor.

Deci, batem fileurile de carne bine, cu ciocanul de snitele, apoi le condimentam cu sare si piper si le lasam la odihnit 5-6 minute, pentru a patrunde sarea usor in ele.

Curatam cartofii, ii spalam si ii dam pe razatoarea mare, apoi ii scurgem usor si ii amestecam cu ouale, sare, piper, faina si pesmetul.

Punem la inceput faina, apoi completam cu pesmetul, pana obtinem o compozitie omogena.

Luam cate o bucata de carne in mana si asezam peste ea din compozitia de cartofi si pe o parte si pe cealalta, asa incat sa o acoperim bine.

Asezam apoi snitelul astfel format, in tava de aragaz, tapetata cu hartie de copt.

Procedam la fel si cu restul snitelelor, pana cand se umple tava.

Le stropim apoi, usor, cu ulei de masline si dam tava la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau in functie de cuptorul fiecaruia, pana cand se rumenesc.

In ultimele 5 minute, adaugam deasupra lor si cascavalul ras, pentru a se gratina frumos.

Restul snitelelor le prajim in ulei incins, intorcandu-le de pe o parte pe cealalta.

Eu am folosit ulei de palmier, este mai rezistent la prajire si mai sanatos.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de porc in crusta de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Retete similare

Snitele de porc in crusta de cartofi

Postat de gurita_ta2005

Snitele de porc in crusta de cartofi

Feliile de porc se pun intr-o folie, se bat cu batatorul de snitele, se condimenteaza pe ambele parti cu condimente (sare/piper/ghimbir) si se lasa deoparte 15 minute. Cartofii se curata de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.02.2016, 09:46
Interesat, o sa le incerc si eu, arata bine!
la 17.02.2016, 09:47
wow ce bine arata, imi place cum a iesit!
la 17.02.2016, 09:48
Si eu am zis ca fac zilele urmatoare! Tare mult imi plac!
la 17.02.2016, 09:48
la 17.02.2016, 09:49
Va multumesc!
Mihaela a adaugat si cascaval ras in compozitie, eu l-am adaugat la final.

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking