Snitele din piept de pui cu garnitura de piure de cartofi

Postat de momo121 in Mancaruri cu carne
13 Mai 2014 | 5897 vizualizari
Snitele din piept de pui cu garnitura de piure de cartofi

Ingrediente

  • un piept de pui
  • 3 oua
  • faina
  • sare si piper
  • ulei pentru prajit

Pentru garnitura:

  • 5 cartofi mai mari
  • 50g unt
  • jumatate de cana de lapte
  • 3-4 linguri de smantana
  • sare

Mod de preparare

Pentru snitele:

Carnea am taiat-o fasii si le-am batut usor cu un ciocan de bucatarie ( mi-au iesit 10 bucati).

Apoi am batut cele 3 oua cu sare si piper intr-un bol, iar faina am pus-o separat in alt vas.

Intr-o tigaie am pus uleiul la incins, apoi fiecare bucata de piept am dat-o mai intai prin faina, apoi prin ou si pe urma le-am pus in tigaie.

Dupa ce s-au prajit pe ambele parti le-am scos pe un servet de bucatarie, pentru a absorbi surplusul de grasime si le-am servit alaturi de o garnitura de piure preparata astfel:

Am curatat cartofii, i-am spalat, i-am taiat in cuburi mai mici si intr-o oala i-am pus la fiert in apa cu o lingura de unt, pentru a iesi mai moi.

Dupa ce au fiert, scurgem apa ramasa si peste cartofi punem untul ramas (adica fara lingura cu care am pus cartofii la fiert) si sarea si mixam cu un blender vertical pentru ai marunti foarte bine, apoi punem laptele si smantana si continuam sa mixam pana la omogenizarea ingredientelor.

Se servesc alaturi de castraveti murati sau in otet, cu salata de varza etc.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele din piept de pui cu garnitura de piure de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Coada de vitel cu naut si paste

Postat de cristeena20

Coada de vitel cu naut si paste

Acest fel de mancare se poate face lent, fierbandu-se mult la foc mediu sau se poatefierbe la oala cu presiune, dar nu va fi la fel de gustoasa ca si fiarta lent. Deci pregatim tocanita . Coada...

Citeste continuarea

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Postat de eumimi

Tarta cu aluat fraged si carne tocata

Pregatim mai intai umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim 6-7 minute in ulei incins. Adaugam carnea, sare, piper si lasam pe foc timp de 15-20 de minute. Scurgem zeama lasata de la carne si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2014, 19:18
la 13.05.2014, 19:46
la 13.05.2014, 21:39
ce bunatate..
la 14.05.2014, 11:00
Bun meniu.
la 14.05.2014, 22:20
Multumesc Rocsi!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking