Snitele pufoase cu pireu usturoiat si verzisoare de Bruxelles

Postat de mihaelar63 in Porc
6 Feb 2020 | 3076 vizualizari
Snitele pufoase cu pireu usturoiat si verzisoare de Bruxelles

 Bineinteles ca vrem si snitele . Dar cum imi place diversitatea mi-am zis ca in acest sezon le vrem moi ,calde si  pufoase .

Ingrediente

Snitele :

  • 600 gr cotlet porc fara grasime -de casa
  • 1lingura zaatar
  • 1/2 lingurita piper
  • 2 oua - gaina de casa
  • 50 ml lapte
  • 5-6 linguri faina alba
  • 1/2 praf de copt
  • sare
  • ulei pentru prajit

Pireu :

  • 600 gr cartofi
  • 1 capatana usturoi
  • 1 cana lapte
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare

Varza de Bruxelles:

  • 400 gr verzisoare de Bruxelles
  • 1 lingura unt
  • cimbru verde
  • piper
  • sare

Mod de preparare

  1. Cartofii se curata, se spala, se taie bucati si se pun la fiert. Sarati .
  2. Spalati si taiati mustatile la capatana de usturoi .
  3. Se taie capatana de usturoi in doua si se pune cu cartofii la fiert .
  4. Cotletul de porc se feliaza si se bate in felii subtiri, cu batatorul de snitele .
  5. Condimentati feliile de cotlet  cu piper si zaatar, sarati .
  6. Ouale se bat spuma , se pune sare , lapte,praf de copt si faina alba . Omogenizati.
  7. Aluatul  obtinut trebuie sa aiba consistenta celui de clatite .
  8. Se dau feliile de carne prin faina alba , aluat si se prajesc in ulei incins pe ambele parti .
  9. Snitelele pufoase si moi obtinute sunt datorita carnii de calitate si a aluatului cu praf de copt.
  10. Verzisoarele de Bruxelles se curata de cotoare , se taie in doua sau in patru[depinde cat de mari sunt ] si se spala .
  11. Eu am pus verzisoarele intr-un bol adecvat impreuna cu sare si unt si le-am dat 4 minute la cuptorul cu microunde .
  12. Imi place aceasta metoda pentru ca legumele verzi nu-si schimba culoarea .
  13. La sfarsit se presara peste varza de Bruxelles , cimbru verde .
  14. Cartofii se scurg de apa . Jumatatile de capatana de usturoi se strang intre degete si va iesi un pireu de usturoi .
  15. Omogenizati si frecati cartofii cu usturoi , patrunjel verde tocat , si unt .
  16. Puneti lapte caldut ca sa obtineti consistenta dorita la pireu .
  17. Pana am preparat pireul si finalizat varza , am tinut snitelel la cald la cuptor pe 60 grade celsius .
  18. Ansamblati pe o farfurie snitele , pireu si verzisoare .
  19. Puneti alaturi salata sau muraturile preferate .

                             Pofta mare !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele pufoase cu pireu usturoiat si verzisoare de Bruxelles" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu carne tocata de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Placinta cu carne tocata de porc

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare....

Citeste continuarea

Friptura de porc cu caise

Postat de ctlina

Friptura de porc cu caise

Pulpa o spalam si o tamponam cu un servet. Eu am cumparat-o direct de la macelar- vezi poza O gaurim in mijloc cu un cutit lung si introducem alternand cateva jumatati de caise si untul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.02.2020, 10:29
Si am o foame, de as manca pana si verzisoarele alea...
la 06.02.2020, 10:29
Ce faine sunt...!
la 06.02.2020, 10:41
bunee
la 06.02.2020, 10:57
Eu pap doar snitelul nu imi plac deloc versisoarele aste dragute
la 06.02.2020, 11:38

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking