Ingrediente
- 8 litri apa
- 1 kg zahar
- 10-12 flori de soc mai mari
- 3-4 lamai bio
Mod de preparare
Pentru aceasta cantitate este nevoie de un borcan de 10 litri. Daca nu aveti borcan asa mare, se poate folosi o oala de 10 litri (cum e si cazul meu).
Intr-o oala mai mica se pune pe foc 3 litri de apa impreuna cu zaharul si zeama de la o lamaie. Se lasa sa fiarba 15 minute pentru a se transforma zaharul in zaharuri mai simple si care va fermenta mai repede.
Se toarna in oala de 10 litri si se completeaza cu restul de apa rece. Se adauga apoi zeama de la 2 lamai iar o lamaie se taie in felii si se pun asa in oala.
Florile de soc se clatesc usor in apa rece pentru a scapa de eventualele mici insecte apoi se pun in oala. Se amesteca cu o lingura de lemn apoi se acopera cu un tifon. Se lasa 3-4 zile pentru a fermenta, amestecand de 3-4 ori pe zi in lichid.
Cand este gata, se strecoara prin tifon dublu, se toarna in sticle, se dau la rece dupa care se poate servi. Este foarte buna, aromata si racoroasa.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|