Socata
Postat de mirela0911
Pentru aceasta cantitate este nevoie de un borcan de 10 litri. Daca nu aveti borcan asa mare, se poate folosi o oala de 10 litri (cum e si cazul meu). Intr-o oala mai mica se pune pe foc...
Citeste continuarea
Ingrediente
Mod de preparareSe spala lamaile, doua dintre ele se storc si una se feliaza. Florile de soc se spala si se pun impreuna cu feliile de lamaie intr-un borcan mare. Se adauga zaharul, bobul de drojdie, sucul de la lamaile stoarse si apa si se amesteca totul. Se pune capacul la borcan, dar nu se infileteaza de tot. Borcanul se pune intr-un loc insorit si se amesteca din cand in cand in el cu o lingura de lemn. Socata va fi gata in 1-2 zile. Cand este gata, socata se strecoara si se pastreaza la frigider in sticle sau bidoane. Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|
Postat de mirela0911
Pentru aceasta cantitate este nevoie de un borcan de 10 litri. Daca nu aveti borcan asa mare, se poate folosi o oala de 10 litri (cum e si cazul meu). Intr-o oala mai mica se pune pe foc...
Citeste continuareaPostat de Pungasa_Rogue
Socata reteta bunicii Intr-un borcan mare se pun zaharul, apa, boabele de orez si florile de soc spalate. Lamaia se spala, se taie pe jumatate si se stoarce, apoi se taie felii si se pune in...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|