Socata reteta bunicii aromata si parfumata

Postat de TAB1TA in Bauturi
31 Mai 2013 | 16928 vizualizari
Socata reteta bunicii aromata si parfumata

Socata reteta bunicii Este foarte parfumata, sanatosa si racoritoare. Cea mai buna socata pe care am baut-o! Deci v-o recomand cu toata increderea! Reteta apartine Laurei Adamache. Eu am schimbat putin aroma si a iesit perfecta pe gustul meu.

Ingrediente

  • Socata reteta bunicii
  • 1,5 l apa
  • 2-3 flori de soc
  • 125 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 varf de cutit de scortisoara

Mod de preparare

Socata reteta bunicii

Se rade coaja de la lamaie si se stoarce zeama.

Florile de soc se spala in apa rece.

Florile de soc, coaja, zeama de lamaie si scortisoara se aseaza intr-un vas de sticla sau de plastic.

Separat, se amesteca apa cu zaharul si se pune pe foc mic pana se topeste zaharul.

Se adauga siropul peste florile de soc.

Vasul se acopera cu un capac si se lasa la frigider pentru 2 zile.

Dupa doua zile sucul se strecoara, se pune sticle si se pastreaza la frigider.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata reteta bunicii aromata si parfumata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Limoncello - Lichior din coaja de lamaie

Postat de panacris

Limoncello - Lichior din coaja de lamaie

Lămâile bio, ar fi ideale, dacă nu din cele normale, se spală sub jet de apă rece, apoi se pun într-un bol încăpător cu apă rece, în care s-a dizolvat praful de...

Citeste continuarea

Zmeurata

Postat de Pungasa_Rogue

Zmeurata

Se spala zmeura, se amesteca cu zaharul si se pune intr-un borcan. Se infileteaza capacul, dar nu de tot. Se lasa asa la loc cald timp de 2-3 zile pana cand zmeura isi lasa suficienta zeama....

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2013, 10:35
la 31.05.2013, 10:37
super
la 31.05.2013, 10:41
foarte buna!
la 31.05.2013, 10:44
Motan
la 31.05.2013, 10:44
hasul multumesc

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking