Ingrediente
- 4 litri de supa din: carne vita 500-600 g, 4,5 litri apa , o ceapa, 2 boabe de ienibahar, 1 foaie dafin, putina sare
- 300 g pastrama
- 300 g salam afumat eu am pus “Taranesc”
- 300 g parizer “Taranesc”
- 1 ceapa
- 3 castraveti murati
- 1lingura capere (optional)
- 80g masline
- 2 linguri unt
- 2 cutii rosii decojite
- 1 lingura ulei
- Sare
- Piper
- Smantana la servit
- Patrunjel
- Feliute de lamiae
Mod de preparare
Intr-o oala punem la fiert in 4,5 l de apa, carnea de vita, ceapa intreaga curatata si spalata in prealabil si lasam la fiert cam 40 minute.
Cu 10 minute inainte de a fi carenea fiarta, punem ienibaharul si foaia de dafin, mai lasam 5 minute la fiert.
Oprim flacara, scoatem carnea din supa si o dam deoparte. Supa o strecuram. Intr-o tigaie punem castravetii taiati julienne, turnam un pic de supa si-i lasam la inabusit cam 15 minute, dupa care adaugam in supa. In aceiasi tigaie, calim ceapa in 1 lingura ulei si 2 linguri unt, adaugam un pic de sare ca sa se inmoaie mai repede ceapa.
Cand ceapa capata o nuanta usor aurie, adaugam rosile decojite si pasate in prealabil, mai lasam 3 minute dupa care adaugam in oala cu supa, scoatem oasele de pe carnesi o taiaem feliute, la fel procedam cu salamul, parizerul si pastrama, adaugam in supa.
Maslinele le clatim in apa, caperele le scurgem de saramura, apoi le adaugam si pe ele in supa. Lasam sa fiarba 15 minute la foc potrivit.
Potrivim de sare si piper, oprim flacara si lasam 25 minute sa se aseze.
Se serveste cu smantana, o feliuta de lamaie, patrunjel proaspat si 1-2 masline.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Soleanka - Supa rusesca de carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
|