Somloi by Ina

Postat de Constelatialeu in Dulciuri
23 Dec 2015 | 8781 vizualizari
Somloi by Ina

M-am inspirat de la Ina, dar logic ca mi-a iesit cum imi iese mie, mai zbanghi, ca eu n-am mainile Inei, le am pe ale mele.....faina prajitura, delicioasa...Mos Craciun nu vrei si-un ''somoloi'' din asta, ce zici, te bagi?:D

Ingrediente

  • Blat vanilie
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingura apa fiarta
  • 4 linguri faina
  • 1/2 lingurita praf de copt cu sofran
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Blat cacao
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingura apa fiarta
  • 3 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt cu sofran
  • Blat nuca
  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • 1 lingura apa fiarta
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri nuca prajita si macinata
  • 1/2 lingurita praf de copt cu sofran
  • Sirop
  • 100 ml apa
  • 80 g zahar
  • 2 linguri coniac ( n-am avut rom)
  • Crema
  • 4 oua
  • 300 g zahar
  • 800 ml lapte
  • 150 g faina
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • nuci prajite si macinate
  • 100 g stafide
  • Decor
  • 250 g smantana dulce
  • 50 ml lapte dulce
  • 100 g zahar pudra
  • sos de ciocolata de la Dr.Oetker

Mod de preparare

Mai intai pregatim blaturile cu o zi inainte, am folosit o tava de dimensiunile 36/24 cm.

Blat de vanilie : Ouale cu zaharul si praful de sare le mixam bine pana-si dubleaza volumul, adaugam apa fiarta , apoi faina cernuta si praful de copt, omogenizam si turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit, este gata cand trece testul scobitorii. Scoatem blatul din tava si-l lasam la racit.

Blat de cacao : Ouale cu zaharul si praful de sare le mixam pana-si dubleaza volumul, adaugam apa fiarta, apoi faina cernuta, cacaoa si praful de copt, coacem in aceiasi tava ca si blatul ce vanilie.

Blat de nuca: Ouale cu zaharul si praful de sare le mixam bine pana-si dubleaza volumul, adaugam apa fiarat, apoi faina cernuta, nuca macinata si praful de copt, coacem in aceiasi tava in care am copt blaturile anterioare.

Sirop ; Fierbem apa si zaharul, apoi tragem de pe foc si adaugam si coniacul, lasam sa se raceasca.

Crema:Punem la fiert 600 ml lapte cu 200 g zahar. Cat fierbe laptele cu zaharul,intr-o cratita cu fund dublu amestecam galbenusurile cu laptele ramas si faina cernuta, omogenizam bine sa nu iasa cu cocoloase. Batem bine albusurile cu un praf de sare , adaugam 100 g zahar si mixam pana obtinem o bezea tare. Punem pe foc amestecul de galbenusuri si incepem sa turnam laptele fierbinte, amestecand continuu sa nu se faca cocoloase. Amestecam pana incepe sa se ingroase, tragem de pe foc si adaugam bezeaua, omogenizand bine. Lasam sa se racoreasca cat pregatim frisca

Frisca: Mixam bine smantana dulce cu lapte si zaharul farin pana obtinem o bezea ferma.

Asamblare : Asezam blatul de vanilie, siropam, adaugam crema, intindem si apoi presaram nuca macinata, punem blatul de cacao, insiropam,intindem crema si apoi nuca macinata,punem si ultimul blat, cel de nuca, insiropam intindem restul de crema, aici nu orpim foarte multa ca punem si frisca.Punem nuca macinata si stafide apoi intindem frisca si turnam sos de ciocolata. Se portioneaza cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Somloi by Ina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cheesecake cu jeleu de zmeura

Postat de licurici_lra

Cheesecake cu jeleu de zmeura

Am zdrobit biscuitii cu palma sa ramana bucati mai mari, i-am amesttecat cu untul topit, apoi i-am pus intr-o forma cu peretii detasabili. Am presat bine, apoi am bagat forma o ora...

Citeste continuarea

Tort cu capsune si crema de ciocolata alba

Postat de medioto59

Tort cu capsune si crema de ciocolata alba

Blatul Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa. Adaugam zaharul ,in ploaie,si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.12.2015, 20:10
Aoleuuu, așa listă lungă la ingrediente Am parcurs pe diagonală Arată tare bine, Mâine vin în inspecție
la 23.12.2015, 20:25
Imi place mult. E putin migaloasa, dar merita incercata!
la 23.12.2015, 20:42
Tare bine arata! ;-bd
la 23.12.2015, 20:51
Ce-mi plac prăjiturile cu cremă!
la 23.12.2015, 21:48
Ai muncit ceva ) . Tare fain arata

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking