Ingrediente
- un somn de 2 kg
- 1 lamaie
- 6 catei de usturoi
- 50 ml ulei
- 1 lgt Maggi secretul gustului intensavor legume
- sare de mare Kotanyi
- piper mozaic Kotanyi
Mod de preparare
Pestele il speli bine sub jet de apa rece, apoi il portionezi in 5 felii.
Lamaile le speli bine. Storci zeama de la o lamaie, iar pe cealalta o tai felii.
Pestele il condimentezi putin cu sare si il stropesti din belsug cu zeama de lamaie, apoi il dai la rece 1 ora, impreuna cu feliile de lamaie. Nu uita sa pastrezi cateva rondele pentru servit.
Cureti usturoiul si il speli.
Iei fiecare bucata de peste, o condimentezi cu piper proaspat macinat, putin Maggi , asezi un catel de usturoi ( intreg sau feliat) si impachetezi totul in hartie pentru copt.
Asezi pachetelele in tava cu gratar si dai la cuptorul preincalzit pentru 1 ora.
Desfaci hartia si mai lasi inca 10 minute, pentru ca pestele sa primeasca o culoare placuta si sa devina usor crocant deasupra.
Servesti imediat cu felii de lamaie si orice garnitura iti place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somn aromat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
|