Ingrediente
- 1 kg bucati somn proaspat
- 1 lime
- 6 fire cimbrisor salbatic
- 3 fire usturoi verde
- 3 ardei iuti mic
- 2 linguri ulei susan
- 200 gr cascaval sau mozzarella razuit
- 1/2 lingurita pudra ghimbir
- 1/2 lingurita boia ardei afumata
- sare de Himalaya
- 1 cutie porumb boabe
Mod de preparare
Pestele se spala si se tamponeaza cu ajutorul prosoapelor de hartie de excesul de umiditate. Spalati si taiati rondele usturoiul verde.
Spalati cimbrisorul si ardeii. Asezati somnul pe hartia de copt si sarati, stropiti cu ulei si zeama de lime. Presarati pe deasupra pudra de ghimbir si boia de ardei. Asezati peste somn ardeii, cimbrisorul si usturoiul verde. La sfarsit presarati cascavalul sau mozzarella rase.
Pliati bine si impachetati totul in folia de copt. Daca este nevoie se poate fixa impachetarea cu scobitori. Succesul preparatului depinde de coacerea in aburul propriu. Dati pachetul la cuptor 45 minute. Eu am folosit pentru coacere aparatul Philips Multicooker.
Pestele se poate servi direct a masa, impachetat. La deschidere se pot savura si mirosurile ce se degaja din pachet. Noi am servit ca si garnitura boabe de porumb dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somn en papillote" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|