Somn en-papillote

Postat de mihaelar63 in Peste
9 Oct 2014 | 3694 vizualizari
Somn en-papillote

Am avut de pregatit peste la gradina . La gratar poti risca sa te alegi cu o arsura . Saramura ia timp. Am ales sa-l pregatesc ,, en papillote ''- impachetat in folie de aluminiu , comod si rapid . Tehnica provine din bucataria franceza , se pregatesc felii subtiri de peste cu condimentate ,cu ierburi si legume . Se pastreaza prin acumularea de aer cald proprietatile nutritive ale ingredintelor folosite .Eu am avut somn delicios de apa curgatoare .

Ingrediente

  • 1 kg somn
  • 100 gr slanina afumata
  • ulei masline
  • ceapa rosie
  • lamaie
  • fulgi chili
  • codite usturoi verde
  • patrunjel verde
  • sare

decor :masline , rosii condimentate deshidratate in ulei de masline, codite de praz, rosii cherry . -mai aveti nevoie de folie de aluminiu.

Mod de preparare

  1. Somnul se curata si se feliaza .
  2. Bucatile de peste se sareaza , se ung cu ulei , se stropesc cu zeama de lamaie si se presara cu fulgi de chili.
  3. Se pot pregati daca aveti timp cu cateva ore inainte si se dau la rece .
  4. Asezati pe folie de aluminiu  o felie de ceapa , o bucata de peste ,  o felie lamaie ,1-2 bucatele slaninuta ,codite de usturoi, patrunjel verde . Se infasoara folia de mai multe ori si se rasuceste bine la capete .
  5. Am pus pestele astfel impachetat la gratar . Se la sa 15 minute , intorcandu-se pachetelul .
  6. Se serveste cald . Eu am decorat cu lamaie , masline , rosii si codite de praz.
Daca ti-a placut reteta noastra "Somn en-papillote" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Rulouri de butterfish, cu crochete de paine prajita, crema de ciuperci by Delaco, ridichi si crema de aceto balsamic

Postat de AlexTeacher

Rulouri de butterfish, cu crochete de paine prajita, crema de ciuperci by Delaco, ridichi si crema de aceto balsamic

Intindeti feliile de peste afumat pe un tocator; Adaugati peste acestea crochete de paine prajita unse in prealabil cu crema de branza cu ciuperci, frunzele...

Citeste continuarea

Stiuca cu fasole verde si leurda

Postat de mihaelar63

Stiuca cu fasole verde si leurda

Inelele de stiuca portionate se sareaza , se dau prin faina de malai si se prajesc pe ambele parti in ulei incins[ pana devin rumene ]. Spalati ardeiul si verdeturile . Ardeiul se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.10.2014, 08:54
bun bun
la 09.10.2014, 08:58
ce bine arata! o farfurie asa colorata
la 09.10.2014, 08:59
Ce bine arata!
la 09.10.2014, 09:00
Deci sa-mi iau papionul si sa merg la somn..
la 09.10.2014, 09:02
Claudia la mine este vital sa arate colorat meniul

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking