Ingrediente
- un file somon (400 g)
- ulei de masline (4 linguri)
- otet balsamic (3 linguri)
- 1/2 lamaie
- o rosie mai maricica
- un ardei gras rosu (gogosar)
- 2-3 linguri de capere( se gasesc in borcanele mici..eu le iau de la PLUS)
- o ceapa mica de preferat rosie
- 1-2 catei de usturoi
- putina sare si putin piper
- oregano
Mod de preparare
Se pune la marinat pentru o ora-doua somonul (taiat in fasii) intr-un castronel in frigider . Marinata se face din 2 linguri ulei masline,2 linguri otet balsamic , zeama de la 1/2 lamaie, putina sare, piper si oregano.
Dupa cca doua ore intram in actiune: punem pe foc tigaia tefal in care adaugam o lingura ulei si dupa ce s-a incins adaugam bucatile de somon. Le lasam cate 1-2 minute pe fiecare parte si dupa ce s-au facut le scoatem pe o farfurie intinsa.
Apoi preparam garnitura: taiem rosia, ardeiul ,ceapa si usturoiul cuburele mici, adaugam caperele scurse de zeama in care se gasesc. Apoi punem o lingura de otet balsamic si o lingura de ulei de masline, putina sare si putin oregano....si amestecam...
Asta-i tot!...Daca o incercati va doresc :Pofta buna...
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu capere" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|