Ingrediente
- 2 rondele somon proaspat
- 1 fir de praz
- sare
- piper
- rosii uscate
- busuioc uscat
- 1 lingura de frisca
- 1 lamaie
- 1/2 morcov
- 1 fir de rozmarin
- unt pt.uns tigaia
- ulei de masline extravirgin
- rosii cherry pt.decor
Mod de preparare
Se pune tulpina de praz taiata rondele mici pe o sita la abur si se lasa 10 minute.Apoi se paseaza cu pasatorul sau blenderul adaugand untul, frisca, sarea si piperul.Astfel obtinem crema de praz de un verde deschis,placut.
Rondelele de somon se pun intr-o tigaie antiaderenta(eu folosesc Doubletta cu triplu strat de teflon), se unge tigaia cu putin unt, se presara putin amestec de rosii uscate si busuioc si putina sare mare, se picura peste peste ulei de masline extravirgin presat la rece, si se pune si 1/2 pahar de apa in care a picurat zeama de praz cand a stat la aburi.Se lasa sa se patrunda, apoi se intoarce cu paleta si pe partea cealalata pana se rumeneste putin.
Servirea:
Servim pe un platou alb in diverse aranjamente, fie desenam din crema de praz un cap, coada si aripioare de peste, ochi din capere, bule de aer din rondele mici de praz, un coral din bucati de morcov fiert si corpul pestelui din rondeaua de somon sau varianta 2 se pune crema de praz deasupra rondelei de somon si se orneaza cu gargarite din rosii cherry si planta din crenguta de rosmarin cu firicele din lamaie si praz.
Pofta buna, este un preparat sanatos si delicios care sigur nu va cade greu, este ideal pentru o cina vesela!
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu crema de praz" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (8)
|