Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.

Postat de bianca92 in Somon
29 Aug 2014 | 12552 vizualizari
Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.

Pestele este un preparat foarte gustos si sanatos, iar din aceasta categorie cel mai mult imi place tonul, somonul sau pastravul. Azi am facut somon in crusta de malai si parmezan. Are un gust deosebit!

Ingrediente

  • 6 bucati file mici de somon
  • condimente (sare,piper,boia, busuioc,cimbru)
  • 4 linguri faina
  • 3 oua batute bine
  • o cana malai macinat
  • 3 linguri parmezan ras
  • ulei pentru prajit
  • 3/4 cana orez
  • 1/4 cana mazare fiarta.
  • lamaie

Mod de preparare

Se prepara un amestec de condimente din: o lingura sare, 1/2 lingura piper, 1/2 lingura boia, o lingurita busuioc. Somonul file se condimenteaza cu acest amestec pe ambele parti.

Se pregatesc 3 farfurii: in prima punem faina, in a doua ouale batute bine cu putina sare, iar in a treia vom pune malaiul amestecat cu parmezanul, putina sare si putin cimbru.

Luam fiecare file de somon in parte si il trecem prin cele 3 farfurii astfel: prima data trecem somonul prin faina, apoi prin ou, apoi prin malai. Si pentru a avea o crusta mai groasa se mai trece odata prin ou si din nou prin malai. Procedam la fel cu fiecare file de somon.

Somonul in crusta se prajeste in putin ulei la foc mediu pana crusta devine aurie.

Orezul se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare. Dupa ce s-a fiert se scurge de apa si se amesteca cu mazarea. Daca mai e nevoie, se adauga sare.

Se pune in farfurii si se serveste cu o felie de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta de malai cu garnitura de orez." nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Chiftele cu somon

Postat de Satisfyyourcravings

Chiftele cu somon

Cartofii se curata de coaja, se taie cuburi si se fierb in apa sarata 15-20 de minute. Se paseaza pana se obtine un piure. Se fierbe somonul in apa, 7 minute, apoi se indeparteaza pielea si...

Citeste continuarea

Chiftelute de somon

Postat de andaoana

Chiftelute de somon

Am tocat somonul, ceapa, usturoiul, ardeiul si mai mult de jumatate din porumb. Le-am dat prin masina de tocat cu ciur mai mare.  Intr-un bol amestecam tot ce am macinat impreuna cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2014, 16:08
la 29.08.2014, 17:09
Bun...vin la masa ?
la 29.08.2014, 17:53
Hai Andreea te astept cu drag
la 29.08.2014, 17:57
Ce onoare si ce bine te simti cand iti apare reteta pe prima pagina Multumesc bucataras.ro
la 29.08.2014, 18:08
Este perfect!!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking